Una llegenda del Athletic Club de Bilbao pot acomiadar-se pròximament, i recalar en un altre conjunt. Perquè Raúl García ha experimentat una pèrdua considerable de protagonisme al llarg de les últimes campanyes, deixant de ser titular indiscutible, i convertint-se en suplent habitual. L'edat no perdona ningú, i encara que és un ídol per a l'afició i un dels pesos pesants del vestidor, s'ha hagut de conformar amb un paper residual.

Les estadístiques parlen per si soles, i únicament ha acumulat un total de 147 minuts sobre el terreny de joc, dividits en sis xocs, i tan sols un d'ells com titular, el de la Copa del Rei davant del modest UE Rubí. Als seus 37 anys, està clar que no li queda gaire més temps en l'elit, encara que el cert és que l'internacional espanyol encara no es planteja una retirada. Vol continuar jugant, i per això no està satisfet amb la seva situació actual.

Raul García Ander Herrera Athletic Club Getafe / Foto: EFE - Juan Carlos Hidalgo
Raul García/ Foto: EFE

La seva idea era penjar les botes en San Mamés, però si no li garanteixen més protagonisme, no tindrà problemes en marxar a un altre conjunt on sí que pugui ser important. I aprofitant que finalitza contracte al juny, hi ha diversos equips que el tenen en el punt de mira. I el principal pretendent de l'ex de l'Atlètic de Madrid és CA Osasuna, el club on es va formar i va fer els seus primers passos en l'elit, passant pràcticament tota la seva vida allà.

Jagoba Arrasate estaria encantat de poder comptar amb l'experiència i la jerarquia de Raúl García al vestidor, i creu que encara està capacitat per disposar d'un rol principal. Si ningú en el Athletic no ho impedeix, podria tornar a Pamplona, on l'esperen amb els braços oberts. 'El Txingurri' no sembla estar especialment preocupat davant de la seva possible fuga, i per tant tot fa indicar que el seu futur passa per El Sadar.

Jagoba Arrasate Osasuna EFE
Jagoba Arrasate/ EFE

Més de 15 anys després, el davanter navarrès estaria més a prop que mai de recalar en el club que el va veure créixer, i que li va permetre l'oportunitat d'estrenar-se en l'elit.

L'obsessió de Raúl García, ser el jugador amb més partits en la història de La Liga EA Sports

Raúl García té una obsessió, i no es rendirà fins a aconseguir el seu objectiu, que és convertir-se en el jugador amb més partits en la història de La Liga EA Sports. Ara mateix és el tercer, amb 594 xocs, per darrere d'Andoni Zubizarreta i de Joaquín Sánchez, que estan empatats amb 622.

És a dir, que només necessitarà 28 duels per igualar a ambdós, i 29 per superar-los. Si no ho fa en el Athletic, haurà de fer-ho en un altre lloc, i pot ser en Osasuna.