El Chelsea està en risc clar de perdre tres dels seus centrals de cara al pròxim curs. Antonio Rüdiger, César Azpilicueta i Andreas Christensen acaben el seu contracte amb els blues en mig any, quan acabi aquesta temporada, i de moment cap d'ells no ha renovat, i tenen nombroses núvies que els estan temptant per canviar d'aires.

El Chelsea necessita fitxar centrals

Al primer se li ha relacionat sobretot amb el Reial Madrid, encara que també amb el Bayern de Munic o amb el PSG, i sembla que és el que més clar té abandonar Londres. A l'espanyol Azpilicueta el segueix molt de prop el FC Barcelona, que el veu com un perfil molt interessant i híbrid entre el lateral dret i la posició de central, i per Christensen s'estan barallant també el Barça i el Bayern.

Antonio Rudiger Chelsea EuropaPress

Rüdiger acaba contracte al juny i no sembla que vulgui renovar amb el Chelsea / Europa Press

És per això que Roman Abramovich ha de treure la cartera a passejar a l'estiu per apuntalar la defensa i donar-li a Thomas Tuchel les armes necessàries per continuar sent un dels millors equips del planeta. El vigent campió d'Europa s'ha reforçat en atac amb Lukaku, per exemple, i la següent gran inversió haurà de ser a la defensa.

I sembla que l'elegit és Matthijs De Ligt. El central neerlandès de la Juventus no ha tret el seu millor nivell a Itàlia, i el Chelsea i Tuchel creuen que pot tornar a portar a lluir l'enorme potencial que va demostrar tenir a l'Ajax, quan amb 18 anys ja era el primer capità i va liderar el seu equip a unes semifinals de la Champions.

50 milions per Matthijs De Ligt

Però el futbol italià no li ha vingut especialment bé, i el seu equip, la Vecchia Signora, amb problemes econòmics, podria utilitzar-lo per fer caixa i poder afrontar el mercat d'estiu amb diners frescos al banc. El Barça és un dels equips que s'ha tornat a interessar per ell, com ja ho fessin quan jugava a l'Ajax, però sembla que serà impossible.

De Ligt trist Juventus EuropaPress

De Ligt no està donant el seu millor nivell a la Juve / Europa Press

El Chelsea va de debò i podria arribar a oferir fins a 50 milions d'euros per fer-se amb l'imponent central dels Països Baixos. La delicada situació econòmica del Barça, a dia d'avui, no permet fer inversions d'aquest tipus, i Xavi Hernández, que el volia, haurà de resignar-se i continuarà buscant al mercat opcions més assumibles per a les arques del club.

La posició de central està bastant ben assegurada per al futur, amb els joves Ronald Araujo i Eric García, però la carrera de Piqué no és infinita i més aviat que tard el Barça necessitarà trobar, en la mesura que sigui possible, al nou Piqué. Per a desgràcia de molts, no sembla que sigui De Ligt.