L'Argentina, en el seu primer partit en el Mundial de Qatar contra l'Aràbia Saudita, en va perdre 2-1 en una de les sorpreses més grans de la història del Mundial de futbol. La selecció de l'Aràbia Saudita va jugar un partit gairebé perfecte que li va servir per guanyar una de les seleccions favorites, i des d'aquell moment, el futbol saudita està en boca de tots, des d'aficionats fins a grans dirigents.

Ara, aprofitant la popularitat futbolística del país de l'Orient Mitjà, el ministre d'esports de l'Aràbia Saudita, el príncep Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, ha fet unes declaracions que no han deixat indiferent a ningú i que involucren directament els dos millors jugadors de futbol de l'última dècada: Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Leo Messi tret colpejament Argentina / Foto: Europa Press
Leo Messi, jugador argentí del Paris Saint-Germain / Foto: Europa Press

El ministre saudita vol una lliga de somni

En unes declaracions per al mitjà anglès Sky Sports, el príncep saudita va assegurar que “Leo Messi i Cristiano Ronaldo són jugadors top que sens dubte reforçarien el panorama esportiu que tenim al país. M'agradaria que vinguessin a la nostra lliga”, deixant molt clares les seves intencions d'omplir d'estrelles la lliga de l'Aràbia Saudita. A més, el ministre d'esports va arribar una mica més lluny amb les seves declaracions i va dir "Qui no voldria que Cristiano Ronaldo i Messi juguessin a la nostra lliga?" evidenciant la grandíssima dimensió dels dos jugadors i el que suposaria per a una lliga com la saudita.

Els dos jugadors tenen una situació contractual favorable als interessos del govern saudita, ja que Messi té contracte fins al final de la temporada i Cristiano Ronaldo està sense equip, pel que Al-Faisal no dubtarà a temptar als dos jugadors perquè formin part de la lliga de l'Aràbia Saudita, i de passada, que siguin ambaixadors del futbol saudita i dels futurs plans del ministeri d'esports del país.

Portugal vs Ghana Grup H Mundial Qatar 2022 Cristià ronaldo / Foto: Efe
Cristiano Ronaldo celebrant el seu gol contra Ghana en el Mundial de Qatar / Foto: EFE

Leo Messi i Cristiano Ronaldo, al final de les seves carreres

Leo Messi (35 anys) i Cristiano Ronaldo (37 anys) travessen en aquests moments l'última fase de les seves reeixides carreres futbolístiques. Els dos jugadors ho han guanyat absolutament tot al llarg dels anys i el retir dels dos jugadors es produirà tard o d'hora. En el cas de Leo Messi, el jugador argentí acaba contracte amb el PSG el 2023 i encara no té decidit quin serà el seu pròxim pas, però són diverses les opcions que remena Leo Messi i el seu entorn: tornar al Barça, renovar amb el PSG i fins i tot marxar a la MLS dels Estats Units. Ara, se li suma l'interès del govern saudita perquè l'astre argentí jugui a la lliga del país.

En el cas de Cristiano Ronaldo, el Manchester United va rescindir el seu contracte fa uns dies per les declaracions que va fer el jugador lusità en l'entrevista que li va fer el periodista britànic Piers Morgan. Per tant, el jugador portuguès es troba sense equip actualment i podria recalar en qualsevol destí, i de fet, Cristiano Ronaldo ja va rebutjar una oferta provinent de l'Aràbia Saudita en la qual li oferien 250 milions d'euros per dues temporades. Sens dubte, es tracta d'una oferta més que marejant.