L'estiu del Barça ha tingut molts noms propis, però n'hi ha un que va ser notícia fins i tot abans que s'obrís el període de transferències. Es tracta de Pablo Torre, que va ser el primer en aterrar en el nou Barça. Ho va fer ja pel mes de març, quan es va fer oficial que, una vegada acabada la temporada amb el Racing de Santander, que va culminar en ascens a Segona, arribaria a Can Barça. Amb la fi de curs, el càntabre va deixar la seva casa per recalar en el Camp Nou i intentar fer-se un lloc al primer equip blaugrana.

Pablo Torre només ha jugat nou minuts en tota la temporada

Molts van tenir l'esperança que la seva adaptació a l'equip seria tan ràpida com la que va tenir Pedri un parell d'anys abans, però no està sent així. Pablo Torre s'ha trobat amb un Barça molt reforçat, i no està tenint les oportunitats que podia esperar d'inici. El migcampista és una aposta de Mateu Alemany, que el va seguir d'aprop veient les seves meravelles amb el Racing, i va decidir que havia de formar part de la plantilla de Xavi Hernández. És per això que, malgrat tenir fitxa de l'equip filial, no ha fet ni una sessió d'entrenament amb el Barça Atlètic de Rafa Márquez.

Pablo Torre Barca FC Barcelona
Pablo Torre, en la seva presentació com a futbolista del Barça / Foto:FC Barcelona

En la pretemporada sí que va tenir minuts amb Xavi Hernández, però ha estat començar la competició, i deixar de comptar amb ell. En els vuit partits oficials que ha jugat el Barça, només ha anat convocat en dos: la victòria per 1-4 a l'estadi de la Reial Societat, on no va jugar, i la golejada en el debut a Champions contra el Viktoria de Pilsen, quan va disputar els seus primers 9 minuts oficials. Primers i, de moment, últims. Xavi hernández està demostrant no confiar tant en ell com ho va fer Alemany.

L'aturada de seleccions serà clau per al futur a curt termini

Per això el Barça va estar valorant l'opció de cedir-lo en els últims dies del mercat estiuenc, amb el Racing volent-li obrir les portes del Sardinero de nou. Finalment, el Barça va acordar amb el jugador que es quedaria per estar en dinàmica diària del primer equip, la qual cosa li serviria per poder entrar progressivament a l'equip. El mateix Xavi va explicar en la roda de premsa prèvia al partit de l'Elx que, durant l'aturada de seleccions d'aquestes properes dues setmanes parlarien amb el jugador perquè necessita participar i jugar.

Pablo Torre Viktoria Pilsen Barça Champions / Foto: FC Barcelona
Pablo Torre, en l'únic partit oficial que ha jugat amb el Barça / Foto: FC Barcelona

Potser la millor solució sigui que el de Soto de la Marina passi a jugar amb el filial, encara que entreni la major part dels dies amb el primer equip. Rafa Márquez l'espera, i estaria encantat de poder comptar amb un futbolista que ja ha demostrat que el tercer esglaó del futbol espanyol li queda molt curt.