L'inesgotable talent de l'atac del Barça ha protagonitzat la primera victòria contra la Reial Societat (1-4) amb una golejada que s'ha cimentat en un tram letal a la segona meitat. Robert Lewandowski ha celebrat el seu aniversari amb un doblet, i Dembélé i Ansu Fati l'han acompanyat en la festa blaugrana que no ha pogut amargar Alexander Isak, el golejador dels bascos.

Inici fulgurant i estrena de Lewandowski

A vegades, els partits entre dos equips atractius i que volen jugar la pilota, generen tantes expectatives que són difícils que s'acabin complint. En el duel entre donostiarres i barcelonins no ha donat temps a dubtar si podria ser així. Perquè Lewandowksi, abans que es complís el primer minut de partit, ha convertit una centrada-xut d'Alejandro Balde, titular en el lloc d'un discutidíssim Jordi Alba, en el seu primer gol com a blaugrana.

Robert Lewandowski celebra gol Barça Real Sociedad / Foto: EFE
Robert Lewandowski celebra el primer gol del partit / Foto: EFE

El polonès s'ha anticipat al seu marcador, i en el dia que complia 34 anys, ha demostrat que tot i el pas del temps, el seu olfacte golejador segueix intacte.Però no ha tardat gens l'equip d'Imanol Alguacil a reaccionar, i la cosa anava de davanters.

Isak empata amb participació involuntària d'Eric

Perquè després d'una pèrdua imperdonable de Frenkie de Jong, Alexander Isak ha guanyat l'esquena d'Eric Garcia, i amb una mica de fortuna, la seva vaselina ha tocat en el central blaugrana i ha passat per sobre d'un Ter Stegen venut. En sis minuts, ja s'havia mogut el marcador per ambdós costats, i començava un nou partit de 84 minuts. El ritme era frenètic, i a cap dels dos equips els ha entrat la por després dels gols.

Real Sociedad celebra gol Barca / Foto: EFE
Alexander Isak ha empatat el partit / Foto: EFE

El Barça generava perill amb les conduccions de Pedri i les intervencions de Dembélé, Ferran Torres i Lewandowski, però els txuri-urdin també amenaçaven amb tot el talent que acumulen els seus futbolistes esquerrans. Entre Mikel Merino, David Silva, Brais Méndez i Kubo disposen d'una infinitat de recursos tècnics que compliquen la nit a qualsevol, i pels blaugrana no ha estat una excepció.

Dembélé converteix una genialitat d'Ansu Fati en l'1-2

Tot i les arribades, el marcador no s'ha mogut més abans del descans, però sí que ho hauria pogut fer al minut 7 de la represa. En una falta lateral pels bascos, un d'aquests excelsos esquerrans, Brais Méndez, ha posat una pilota enverinada que ha acabat al fons de la xarxa de Ter Stegen, però Robin Le Normand, en fora de joc posicional, ha provocat que l'assistent alcés la bandera i anul·lés el gol.

Ansu Fati celebracion gol Real Sociedad Barca / Foto: EFE
Ansu Fati ha tancat la festa blaugrana al Reale Arena / Foto: EFE

Poc després, un altre avís, ara de Mikel Merino, li ha servit a Xavi Hernández per moure la banqueta per partida doble. Ha donat entrada a Raphinha i Ansu Fati per Balde i Ferran Torres, i no podia donar un millor resultat. Tres minuts després, Dembélé, que havia canviat a la banda esquerra, ha rebut una assistència meravellosa d'Ansu Fati i ha creuat la pilota lluny de l'abast de Remiro per començar a tenyir el partit de blaugrana. Però havia de ser el primer gran dia de Lewandowski amb el Barça.

Lewandowski i Ansu Fati segellen la golejada

El polonès, de celebració, ha allargat la festa que havia començat al minut 1 i ha culminat una jugada trenada gràcies al talent desbordant de Gavi i, un altre cop, Ansu Fati, per marcar el tercer gol blaugrana i deixar el partit vist per a sentència. Però, per si hi havia algun dubte, Ansu Fati també volia la seva dosi de reivindicació.

La jove estrella culé ha rebut un regal a dins l'àrea, i, amb tota la sang freda que el caracteritza a territori rival, ha definit a la perfecció i ha culminat amb l'1-4 una golejada de talent i que és un avís per a navegants. Si el Barça comença a carburar i totes les peces que han de marcar les diferències ho fan, els culés gaudiran com fa anys que no ho feien.