El Barça es troba en un moment convuls. Fa cosa de dues setmanes, quan es va anunciar que Xavi Hernández continuaria sent l'entrenador del Barça, com a mínim una temporada més, semblava que s'iniciava un període de tranquil·litat, que havia de desembocar a un estiu que havia de servir per brindar a l'egarenc la millor plantilla possible per competir per tot. Tanmateix, dijous passat va tornar la tempesta a Can Barça. Unes declaracions del tècnic de Terrassa en la prèvia del partit contra l'Almeria van desencadenar l'enuig de Joan Laporta, que ara valora prescindir de Xavi.

La renovació de Sergi Roberto, en espera del futur de Xavi Hernández

Així i tot, la decisió del president blaugrana arribarà una vegada hagi finalitzat la temporada. Diverses fonts que segueixen l'actualitat culer asseguren que Xavi volia reunir-se amb Laporta divendres passat per aclarir la situació, però el president el va citar a parlar al llarg de les pròximes. Sigui com sigui, al Barça ja s'estan preparant per a qualsevol escenari. I evidentment, la sortida de l'egarenc tindria moltes conseqüències en la planificació esportiva de l'any que ve, ja que hi ha jugadors que són del seu grat, però que ja no entrarien en els plans de futur del club.

Xavi Hernández Sergi Roberto entrenament FC Barcelona
Xavi Hernández i Sergi Roberto se saluden abans d'un entrenament del Barça / Foto: FC Barcelona

El cas més evident d'això és el de Sergi Roberto. El capità del Barça és un dels protegits de Xavi Hernández, i tot feia indicar que renovaria després de conèixer-se la continuïtat del de Terrassa. Tanmateix, si els rumors es confirmen, el jugador de Reus deixaria el club blaugrana, ja que la seva oferta de renovació vaig desaparèixer. Fa més d'una dècada que el migcampista format a la Masia defensa l'elàstica culer, però la seva etapa podria acabar-se aquest estiu si el pròxim entrenador no confia en ell.

Kounde, un altre intocable de Xavi Hernández

Qui viu una situació semblant a la de Sergi Roberto és Jules Kounde, un dels jugadors més utilitzats per Xavi Hernández al llarg de l'última temporada, que podria acabar convertint-se en la gran venda que necessita el Barça durant el pròxim estiu per quadrar comptes i instal·lar-se, una vegada per sempre, en la norma de l'1:1 del fair play financer.

Jules Kounde defensa contra el Athletic Club / Foto: EFE
Jules Kounde defensa contra l'Athletic Club / Foto: EFE

Íñigo Martínez i Pedri tampoc no tindrien la seva continuïtat assegurada

D'altra banda, tant Íñigo Martínez com Pedri tampoc no tindrien totes les garanties del món de seguir si Xavi Hernández és destituït. Es pot recordar que l'exfutbolista de l'Athletic Club va ser un fitxatge demanat pel tècnic egarenc, mentre que el canari és un jugador que ha viscut una altra temporada irregular, marcada per les lesions, i que amb un altre entrenador que no tingui tanta confiança en ell podria acabar convertint-se en transferible. Així doncs, ja es coneixen més detalls sobre quines podrien ser les conseqüències més directes d'una hipotètica sortida de Xavi a final de temporada.