El Mundial de 2024 està a la cantonada i els equips ja s'estan preparant per a un nou campionat. Són molts els que ja estan fent càbales sobre el futur campió del món i tots els focus apunten cap al mateix home, Max Verstappen. El cert és que el neerlandès s'ha guanyat a pols la seva condició de favorit, després d'exercir un dels dominis més grans vistos en la Fórmula 1. El pilot de Red Bull s'ha emportat la corona en tres ocasions consecutives, la primera en una èpica victòria en l'últim Gran Premi davant de Lewis Hamilton. A partir d'allà, els de Milton Keynes no han tingut rival en la seva lluita pel campionat.

Fernando Alonso i Max Verstappen, sobre avís

Com no pot ser de cap altra manera, amb el gran monoplaça construït per Adrian Newey i els seus sequaços, Verstappen torna a ser el gran candidat a emportar-se un nou entorxat, el que seria el quart (a més de manera consecutiva). Altres com Fernando Alonso, molt esperançat amb l'AMR24, que presentarà Aston Martin el 12 de febrer, provaran d'evitar que 'Mad Max' torni a passejar-se pels circuits. Recordem que el neerlandès només es va deixar tres victòries en 22 curses, sent Carlos Sainz l'únic pilot no Red Bull en guanyar en un Gran Premi.

Fernando Alonso rient Max Verstappen / Foto: Europa Press - Florent Gooden
Fernando Alonso i Max Verstappen rient / Foto: Europa Press - Florent Gooden

Una tendència que, com hem dit, provaran d'evitar tots els pilots que, a priori, haurien d'ocupar els llocs davanters de la classificació. El simulador d'Aston Martin ha revelat dades molt positives de cara al mundial que s'aproxima, despertant la il·lusió entre l'equip i, per descomptat, els seus pilots. A l'escuderia de Silverstone ja somien donar-li al bicampió del món un monoplaça competitiu, capaç de rendir en qualsevol mena de circuits i que, per tant, propiciï la 33, la 34... i moltes més.

Per a això, els seus enginyers han posat fil a l'agulla, però, el cert és que coneixent la fam de Verstappen ho tindrà difícil. A més, en les últimes hores, un dels grans pilots de la graella s'ha autonomenat com a candidat el títol. Es tracta, per descomptat, del company de Max en Red Bull, Checo Pérez, que és conscient que haurà de fer un pas endavant i pressionar de valent al neerlandès si vol assegurar-se un seient a l'escuderia més cobejada de la Fórmula 1.

Checo Pérez apunta al títol com a principal objectiu

Malgrat competir amb el mateix monoplaça, les comparacions són odioses. El mexicà, en igualtat de condicions, només ha estat capaç de quedar per davant de Mad Max en dues ocasions i, fins i tot, ha vist perillar la seva segona posició en la classificació. Els seus continus errors i la seva irregularitat van obrir la porta als dubtes sobre la seva continuïtat a l'escuderia austríaca. Amb tot el 2024 per davant, el pilot de 33 anys pot estar davant de la seva última oportunitat per donar un cop sobre la taula i demostrar que té prou nivell per seguir en Red Bull.

Sergio 'Txec' Perez amb rostre seriós en el GP d'Espanya / Foto: Europa Press
Sergio 'Checo' Pérez amb rostre seriós en el GP d'Espanya / Foto: Europa Press

Tant és així que en unes declaracions recollides per Rossomotori, el tapatío ha deixat clara la seva intenció de donar la sorpresa i acabar per davant de Max Verstappen i alçar-se amb el títol de campió. "Definitivament, hi ha coses que es poden aprendre de Max. Òbviament, tinc la millor referència possible, perquè ell va ser qui va ser tan competitiu el 2023, així que crec que no hi ha res de dolent en mirar el que fa, com ho fa. El campionat és el principal objectiu per a mi, també perquè ja vaig acabar segon," va assegurar el mexicà.