El Barça comença a estar tranquil i ja mig somriu després de les bones notícies que han arribat en les últimes hores a nivell econòmic. El club blaugrana ha ingressat més de 200 milions d'euros després d'arribar a un acord per vendre el 10% dels drets televisius dels partits de Lliga. Però també està pendent de més novetats.

El Barça comença a activar les palanques...

La millora econòmica és notable perquè ja es podrà fitxar amb normalitat. Però també és cert que el club blaugrana encara pot anar a millor. Segons s'ha congut en les últimes hores, el Barça activarà una segona palanca que donarà més 300 milions més al club blaugrana.

Joan Laporta Xavi Hernandez FC Barcelona
Joan Laporta parlant amb Xavi Hernández / Foto: FC Barcelona

Segons ha detallat l'Sport, la nova palanca serà la venda del 15% restant dels drets televisius, i la xifra oscilarà entre els 330 i els 400 milions d'euros. I si els primers diners aconseguits per la primera part de la palanca han servit per acabar l'exercici econòmic de la temporada 2021/22, aquesta segona part dels drets de TV serviran per afrontar els fitxatges esportius.

Una camí que més endavant es podria millorar encara més amb la venda del 49,9% de BLM, deixant l'economia culer en un estat de bonança. I la resta de palanques previstes, encara en una fase molt embrionària, es deixen per als propers mesos.

Joan Laporta EFE
Joan Laporta somrient / Foto: EFE

... i ja pensa en els fitxatges

I, precisament, aquests diners que s'ingressaran ja tenen destí. Es van avançant en les negociacions i el Barça comença a concretar els objectius. El principal, i el que tothom ja coneix sobradament, és el fitxatge de Robert Lewandowski. Però hi ha dos noms més sobre la taula.

Jules Koundé és l'aposta de Xavi Hernández per a la defensa, però sembla que s'hauran de pagar prop de 60 milions. I aquí no s'acaba la cosa, ja que després que Ousmane Dembélé ja no sigui jugador del Barça, l'opció de Raphinha cobra força. El gran problema és que s'haurien d'invertir uns 70 milions més. I el que sobri ja s'invertirà en algun altre futbolista. Bernardo Silva seria la millor opció, però sembla que l'objectiu acabarà sent Carlos Soler.

Robert Lewandowski disparo Gales Polonia EFE
Robert Lewandowski fent un xut / Foto: EFE

Per tant, al Barça no se li ha acabat la feina. En els propers dies hi haurà novetats en l'apartat dels fitxatges i els que segurament seran oficials en breu seran Franck Kessié i Andreas Christensen. I més endavant ja tocarà pensar en més noms. Però els fitxatges no trigaran gaire en arribar.

 

Imatge principal: Joan Laporta fent un discurs des de l'Estadi Olímpic Lluís Companys / Foto: Europa Press