El serial entre Frenkie de Jong i el Barça segueix el seu curs. Els problemes econòmics pels quals està travessant el conjunt català, a causa de la mala gestió anterior, obliguen el club a demanar-li a diversos jugadors que es rebaixin el sou. Entre ells hi ha el neerlandès, que no sembla disposat a perdonar ni un euro. El futur del migcampista podria resoldre's en les pròximes hores.

Frenkie de Jong haurà de cobrar la meitat

El futur de Frenkie sembla que està a punt de resoldre's. Tot està pendent d'una última reunió entre Mateu Alemany, i tot el seu equip, i l'agent del jugador, amb tal de poder arribar a una entesa que satisfaci totes les parts. Però el FC Barcelona ho té clar, no li pot pagar el seu actual salari.

Frenkie de Jong Barca Gamper / Foto: Alejandro García - EFE
Frenkie de Jong amb rostre seriós durant el Trofeu Joan Gamper / Foto: Alejandro García - EFE

Des de can Barça ja li han deixat clar a l'internacional pels Països Baixos que volen que es quedi a les ordres de Xavi Hernández, tanmateix, no ho podrà fer amb el seu actual sou. El club està lligat de peus i mans i treballa a contrarellotge per alleugerir massa salarial. Referent a això, li han proposat al centrecampista de 25 anys una rebaixa del 50%.

Aquesta és l'última oferta que hi ha sobre la taula si el jugador vol seguir a l'Spotify Camp Nou. De Jong haurà de fer un esforç econòmic i acceptar l'oferta, si no vol veure com el seu somni de triomfar al Barça s'acaba esfumant. Des de l'entitat culer ho tenen clar, o accepta o haurà de marxar.

Xavi Hernández entrenament Barça / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández dirigint un entrenament del Barça / Foto: FC Barcelona

Tensió entre el Barça i de Jong

La tensió entre l'entorn del jugador i el club blaugrana és màxima. Des del Barça van anunciar que es considerava il·legal el contracte del neerlandès, una cosa que tant el jugador com els que l'envolten van entendre com una mesura de pressió per obligar-lo a sortir. Tanmateix, tant Xavi com Joan Laporta volen que es quedi, i el jugador també. Tot passa perquè accepti l'oferta.

El cert és que sembla poc probable que Frenkie accepti rebaixar-se el sou a la meitat. Des del seu entorn no entenen que es vulgui retallar el salari del futbolista quan el club ha fet inversions en fitxatges de més de 150 milions d'euros. Ara consideren que han de recuperar els diners perduts durant la pandèmia.

Frenkie de Jong aplaudiment Camp Nou Gamper / Foto: EFE
Frenkie de Jong aplaudeix el Camp Nou durant la presentació del Gamper / Foto: EFE

És Frenkie de Jong qui té la paella pel mànec, no obstant això, tothom es fa la mateixa pregunta què passarà si el jugador no accepta la rebaixa salarial? Des del club esperen que si això succeeix el futbolista accepti marxar al Manchester United o al Chelsea, la qual cosa suposaria un gran alleujament per als comptes blaugrana. Les cartes són sobre la taula i ara és el torn de Frenkie de Jong.