El Barça ha aconseguit sumar tres punts vitals al Santiago Bernabéu gràcies al paper descomunal de Leo Messi i a les aturades decisives de Ter Stegen. Els de Luis Enrique donen un cop a sobre la taula de la Lliga i tornen cap a Barcelona reforçats per aquest últim tram de temporada.

L’1x1 del Barça

Ter Stegen: Estrella

Ha mantingut d'empeus el Barça quan pitjor ho ha passat, en els primers minuts de la primera i segona part. Les seves aturades, alguna més pròpia d’un porter d’handbol que de futbol, han donat ales a l’equip per arribar amb vida al tram decisiu del partit. Tot i cometre una errada en el primer gol del Madrid, el seu partit el confirma com el porter del present i del futur.

Sergi Roberto: Impetuós

Molt exigit en defensa, sobretot per les pujades de Marcelo, Roberto ha tingut gasolina suficient per engegar la jugada del segon gol de Messi amb una carrera des del darrere en l’últim minut del partit. La seva perseverança, decisiva per entendre la victòria sobre la botzina.

Gerard Piqué: Providencial

El central ha tornat a demostrar que els xiulets del Santiago Bernabéu són simfonia per a les seves orelles. Partit exuberant de Piqué, defensant i sostenint l’equip en moments clau. En atac, quan al Madrid li tremolaven les cames, ha tingut dues ocasions molt clares que ha acabat desviant Keylor Navas.

Samuel Umtiti: Vital

Doctorat. Primera prova de foc per a Umtiti amb el Barça i l’ha superat amb nota. Concentrat en defensa i molt clarivident amb la pilota als peus, el defensa francès ha tornat a demostrar que el seu fitxatge ha estat el gran encert de la temporada. L’equip té central per molts anys.

Jordi Alba: Motor

Amb el 4-3-3 ha tornat a recuperar protagonisme. El plantejament del Madrid, jugant sense extrem dret, ha possibilitat que el lateral hagi tingut més protagonisme que mai en atac. Com Sergi Roberto, ha guardat forces per a fer una última carrera i servir-li en safata el 2-3 a Messi.

Sergio Busquets: Desconcentrat

No és habitual que un jugador com Busquets, que basa gran part del seu joc en la regularitat i la fiabilitat, estigui imprecís en nombroses jugades. Les seves errades, totes al mig del camp amb l’equip desprotegit, han estat a punt de costar un disgust al Barça.

Ivan Rakitic: Maquillador

Rendiment molt discret, més centrat a defensar i ajudar Sergi Roberto que atacar els espais a l’esquena de Toni Kroos. El seu gol, l’1-2, amb un xut molt llunyà, millora la perspectiva del seu partit i ressalta una de les alternatives del Barça, amenaçant des de la llarga distància davant defenses tancades.

Andrés Iniesta: Deslluït

El partit ha passat pel seu costat sense que pogués intervenir-hi. El ritme d’anada i tornada, menyspreant el mig del camp, ha condicionat molt el seu rendiment. El desgast del partit contra la Juventus ha influït que es veiés una versió d’Iniesta molt diluïda, sense capacitat per convertir-se en l’amo de la pilota.

Leo Messi: Sant

Partit de traca i mocador. En la diada de Sant Jordi, Messi ha matat el drac a l’últim minut. Dos gols i una exhibició de futbol total a casa de l’etern rival. La celebració del 2-3, en la seva diana número 500, ja forma part de la història dels Clàssics.

Luis Suárez: Treballador

No ha estat precís en els moments decisius, quan només li faltava un control per entrar a l’àrea de Keylor. En les dues ocasions més clares, la falta de punteria l’ha penalitzat en excés. Tot i l’absència de gols, Suárez no ha negociat cap esforç, treballant i desgastant la defensa del Madrid fins al 2-3 de Messi.

Paco Alcácer: Sacrificat

Ha estat l’elegit per Luis Enrique per substituir Neymar. Enganxat a la banda, Alcácer ha perdut presència a l’àrea i s’ha dedicat a treballar en defensa, tapant les arribades de Dani Carvajal. Amb pilota, ha tingut bones actuacions, associant-se amb Suárez i fregant el gol en una ocasió.

André Gomes: Contribuent

La seva actuació hauria passat del tot desapercebuda però apareixerà en tots els resums del partit. En l’última jugada, André Gomes ha estat l’assistent de Jordi Alba abans que Messi sentenciés el partit en el temps d’afegit.