la xarxa patrocini petit

Els dos pilots escalencs Xavi García i Pol Morral acudiran, per cinquè any consecutiu, a la Panda Raid del Marroc al març. Es tracta d'una cursa amateur de llarga distància que es podria comparar amb el Rally París Dakar, però amb el requisit que el cotxe ha de ser un Fiat Panda de tota la vida. En l'anterior edició, els gironins van quedar a una més que meritòria tercera posició i sens dubte que afirmen que: “Aquest ha estat un dels motius pels quals volem tornar a viure aquesta experiència al Marroc”.

La Panda Raid es disputa en set etapes posant a prova les capacitats físiques i mentals dels participants, així com les mecàniques que cada equip ha anat adaptant als llegendaris cotxes. En aquesta competició està prohibit fer servir el GPS. L'aventura, el sentit comú i un bon cotxe són els millors aliats. “És tota una experiència humana que ens serveix per escapar de la rutina”, ens expliquen els dos pilots.

La prova que es desenvolupa al continent africà no té res de turisme “ens passem unes 11 hores conduint. Un dia ideal arribes al campament a les 18h comptant que has començat el dia a les 7h”. Una vegada arriben han de preparar la tenda de campanya, que és allà on dormen i també reparen els problemes tècnics abans d'anar a dormir. Per sort, l'organització ja té muntat un campament on els corredors poden sopar i esmorzar. “Hem d'emportar-nos sacs de dormir, tenda de campanya, menjar, llaunes de conserva, benzina, rodes de recanvi i alguna eina per si el cotxe falla”.

Organització Foto Panda Raid

Xavi García i el Pol Morral en una duna en l'edició del 2018 de la Panda Raid | Panda Raid

Del 8 al 16 de març, el Xavi i el Pol, a banda d'un centenar més de vehicles, creuaran gran part del sud del Marroc sense més eines d'orientació que una brúixola i un 'roadbook' facilitat per l'organització de la cursa. Una aventura apassionant.