la xarxa patrocini petit

El campionat d'Europa de Windsurf en la modalitat freestyle va començar ahir a la badia de Roses, concretament a les instal·lacions del càmping Las Dunas. En l'edició d'enguany, que s'allargarà fins diumenge, hi estan competint un total de 27 windsurfistes d'una desena de nacionalitats. La prova tindrà fins a vuit jutges que avaluaran el nivell dels participants. Paral·lelament a la competició hi ha programades diferents activitats per a tots els públics com ara pàdel surf amb gossos, tallers i diverses animacions. Encara que sigui un europeu també hi competeixen corredors windsurfistes d'altres continents.

En la segona entrega del campionat, l'organització ha afegit la categoria júnior, en què es podrà comprovar l'alt nivell de les noves generacions que han de ser la competència als que es troben ara al màxim esglaó. Una vegada acabi l'europeu serà el torn del mundial. Els millors windsurfistes tornaran a coincidir a la Costa Brava del 28 de maig al 2 de juny a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, davant el càmping La Ballena Alegre. Ho faran amb motiu del Campionat del Món de Windsurf Catalunya - Costa Brava que, enguany i com a novetat, només disputarà en la nova i espectacular modalitat de foil que guanya adeptes ràpidament els darrers anys i que consisteix en navegar amb una pròtesi adaptada a la tabla, com una aleta gegant, que permet volar literalment per sobre de l'aigua amb una fricció mínima.

Vela Foto Fase Wind

L’espectacle present en la primera edició del Campionat europeu de Windsurf en la modalitat freestyle del 2018 a Roses | Fase Wind

La prova catalana serà l'escenari de la tercera parada del circuit mundial de la PWA World Tour – Professional Windsurfers Association – i s'ha consolidat com una de les de més èxit del calendari internacional. Després de ser pionera en la incorporació de la modalitat que ha revolucionat el món del windsurf en els darrers dos anys, el wind-foil serà l'única protagonista de la prova catalana.