la xarxa patrocini petit

La Volta Ciclista a la Província de Tarragona, la tercera més antiga per etapes per darrere del Tour de França i Volta a Bèlgica, torna el cap de setmana del 15 i 16 de juny i es va presentar de manera oficial ahir a Reus. La primera edició de la cursa per etapes a Tarragona va ser l’any 1908, un any abans del primer Giro d’Itàlia. La primera Volta Ciclista a Catalunya va ser el 1911 i la Vuelta a Espanya el 1935.

Amb les inscripcions ja tancades, la prova acollirà en la 57a edició més de 200 ciclistes que recorreran un total de 175 quilòmetres dividits en tres etapes. A poc més d’una setmana de la cursa, cal esmentar que els organitzadors s'han vist obligats a tancar les inscripcions amb un total de 210 participants distribuïts en una trentena d'equips, amb destacada presència de valencians, aragonesos i catalans.

La primera etapa, amb un recorregut de 80 quilòmetres, passarà per La Pobla de Mafumet. La segona recuperarà la tradicional cronoescalada al Castell d'Escornalbou i la darrera sortirà i arribarà a Reus. La volta a Tarragona es disputarà en les categories de Master 30, 40 i 50, així com corredors de la categoria Elit per invitació. Entre els participants s'hi troben els guanyadors de les darreres edicions com Carles Juncosa o Iñaki Martínez, actual doble campió de Catalunya.