la xarxa patrocini petit

El corredor gironí Antoni Sances, en categoria masculina, i l’esportista de l’Anoia, Lola Brusau, en femenina, van ser els vencedors de l’Extrem Rialp Matxicots, l’exigent prova de 84 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu que ha recuperat l’organització en aquesta 10a edició després de tres anys d’absència. Sances va fer el recorregut en un temps de 12 hores 19 minuts i tres segons, mentre que Brusau va parar el crono en 17 hores 20 minuts 26 segons i va unir en un sol dia el Montsent de Pallars (2.883 m) i el pic de l’Orri (2.439 m). A més, va travessar paratges tan emblemàtics del Pallars Sobirà com l’estany Gran de la Mainera i localitats com Rialp, Altron, Escàs o Roní, entre altres.

La Rialp-Matxicots, elegida com la millor ultratrail de Catalunya els anys 2015 i 2018, també va acollir la prova de la marató amb un exigent recorregut de 48 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.200 metres. Els vencedors en categoria masculina van ser, entrant a la meta junts, l’andorrà Guillem Campeny guanyador del 2018 i el de Platja d’Aro, Jordi Gamito, que hi van invertir un temps de 5 hores 50 minuts i 53 segons (foto). En dones, es va imposar l’osonenca Marta Molist amb un registre de 7 hores 5 minuts i 54 segons.

Josep Rovira, en categoria masculina, i Anna Fernández, en categoria femenina, van ser els vencedors de la Mitja, la prova de la desena edició de la Rialp Matxicots que constava de 24 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu. També diumenge es va fer la caminada popular. Uns 800 corredors van participar en alguna de les quatre proves programades, l’Extrem, la Marató, la Mitja i la Caminada, mentre que uns 300 voluntaris van ajudar que el cap de setmana tornés a deixar el nivell de l’organització ben amunt.