la xarxa patrocini petit

Les opcions que la candidatura Pirineus – Barcelona prosperi depèn, en gran part, del que succeeixi aquest 2019. La cursa olímpica ja ha començat i les diferents entitats que l'impulsen treballen des de fa mesos per entregar una documentació demanada pel COI. El president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz, ho té clar: “Aquest 2019 serà clau per a la cursa olímpica, ja que es triaran les seus del 2026 i es donarà el tret oficial de la cursa pels Jocs del 2030 pels quals esperem estar ja ben posicionats”.

Cruz assegura que la feina que s'està fent és més un projecte que un anhel: “El projecte olímpic l'estem treballant amb calma però determinació. Els membres del COI que van venir al setembre ens van demanar uns informes amb dades tècniques de llocs on es poguessin fer proves olímpiques sostenibles. Sense grans despeses. Estem enllestint la documentació a presentar i en els propers dies l'enviarem. Tornaran a l'hivern a veure'ns. Ho enfoquem com un projecte sòlid, ambiciós i amb la mirada posada en el 2030”.

La Federació Catalana, mentrestant, continua amb les seves activitats, moltes de caràcter competitiu de primera línia: “Enguany tindrem Copes del Món a Baqueira ('snowboarder cross'), a Spot i a La Molina (descensos IPC i supergegant). També al març i abril a Spot es faran els Campionats de Catalunya en diferents modalitats i els Campionats d'Espanya d'esquí alpí a Baqueira, també al març”.

Cruz esta convençut que el nivell dels esportistes catalans en les diferents disciplines d'esports d'hivern farà enguany un altre salt endavant: “En patinatge de velocitat tenim grans esperances en Nil Llop, molt jove, ja recuperat de la greu lesió i amb un futur impressionant. En patinatge artístic, Adrià Díaz, i Ander Mirambell, en skeleton. I Núria Pau que ha debutat a la Copa del Món. També despuntarà en alpí el júnior Albert Ortega que anirà al Mundial i María Iglesia en esquí de fons, a més d'un bon grapat de nois i noies que sobresurten en esquí alpí, fons o 'snow freestyle' i que en dos anys se'n sentirà a parlar”.