la xarxa patrocini petit

Després de la jornada d’inscripcions i entrenaments d’ahir dimarts, avui arrenca la competició de la 43a edició de la regata internacional de vela Palamós Christmas Race. 256 tripulacions de 22 països i 4 continents competeixen fins dissabte vinent en aquesta prestigiosa competició de classes olímpiques, la més destacada de l’hivern i punt de partida de la temporada de vela olímpica mundial.

La participació d’aquest 2018 és menor que en l’edició anterior i la prova passa de 12 a 8 classes. S’hi han inscrit 5 classes olímpiques: Finn, Laser Standard, Laser Radial femení i 470 masculí i femení; així com les promocionals de la Federació Internacional de Vela, Laser Radial masculí i 420 masculí i femení.

Espanya encapçala el rànquing de tripulacions presents a la regata nadalenca de Palamós, seguida de la Gran Bretanya. L’edició d’aquest any compta amb la presència de tripulacions arribades del Canadà, Veneçuela, Hong Kong, el Perú o Taiwan, entre d’altres. La resta de països europeus presents són Alemanya, Àustria, Bielorússia, Croàcia, Eslovènia, França, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Polònia, Portugal, Rússia, Suïssa i Ucraïna.

La reducció del volum de participants fa que, excepcionalment, aquest any la Christmas Race tingui una sola seu, situada a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, i que no hi hagi sortida d’embarcacions des de la platja Gran, com ha estat habitual en altres anys. Una altra de les novetats és que se suprimeix la Medal Race, un format que es posava en pràctica l’última jornada de regates, amb la participació de les deu primeres embarcacions classificades de cada classe.