la xarxa patrocini petit

Els múixers catalans poden ja presumir d'haver fet un paper magistral al Campionat d'Espanya de múixing neu, celebrat a l'estació aranesa de Baqueira-Beret aquest passat cap de setmana. La FCEH va aconseguir embutxacar-se 10 podis, i un total de 6 victòries catalanes, que corroboren el bon estat físic dels múixers i els gossos del país. La prova, organitzada per la RFEDI, la FCEH i el club Gos Àrtic, va comptar amb més de 150 participants, que van poder gaudir de temperatures suaus i d'una neu en òptimes condicions.

Pel que fa a la categoria de mitja distància en Trineu 12 gossos, Carles Franch va ser el més ràpid, i en la modalitat 6 gossos, Lluís Cruz va endur-se el bronze. En la categoria de distàncies esprint i en Skijoring 1 gos, la victòria va ser per a Víctor Carrasco, acompanyat en tercera posició per Santi del Valle.

Impecable actuació pel que fa a la categoria de les dones, que van aconseguir pintar el podi de color completament català amb l'or de Marta Bosch, la plata de Laura Cuatrecases i el bronze de Jordana Salvadó. D’altra banda, Ramón Armengol va acabar en segon lloc a la prova de veterans, tot i que va aconseguir el títol estatal. El segon lloc també el va assolir Francesc Vallespí, seguit de Joan M. Niubó, a Trineu 8 gossos, mentre que en Trineu 6 Gossos Nòrdics el veterà Lázaro Martínez va pujar a l'esglaó més alt. També va pujar a aquest esglaó Pablo Ruiz, a la modalitat de Trineu 2 gossos, on va compartir podi amb Moisés Valero, que va aconseguir el tercer lloc.

Pel que fa a Canicròs, va destacar l'actuació de Mar Rierola, que va obtenir a la categoria femenina la tercera plaça. En veterans, Nati Aler va acabar enduent-se la plata. La catalana ha sigut la delegació més nombrosa, seguida per les de Madrid i Castella i Lleó. Així, els bons resultats dels múixers catalans ajuden la FCEH a posar al llistó alt en aquest esport de neu.