la xarxa patrocini petit

La Garriga, al Vallès Oriental, compta des d’aquest mes de juny amb un nou campió d’Espanya de motocròs. El jove Edgar Canet, de 14 anys, va emportar-se el títol a la darrera prova del torneig estatal que es va disputar al circuit de Motorland Aragó. Canet arribava al circuit d’Alcanyís líder del campionat amb 11 punts d’avantatge sobre el seu més immediat perseguidor, Víctor Puig, que l’obligava a fer un bon paper a les dues curses del cap de setmana.

L’alegria i les celebracions es van desbordar a la línia d’arribada amb els seus pares i també els membres de l’equip, després d’una temporada que ha anat de menys a més. A la primera cursa al circuit d’Albaida (València) Canet va ser desqualificat per un canvi de moto abans de començar la prova i la direcció de la cursa li va ensenyar la bandera negra. Un mal resultat que ha compensat des de llavors amb cinc victòries de deu, una segona posició i en tres ocasions ha arribat a la meta en tercer lloc.

Edgar Canet motocròs Foto Joel Molina

El jove Edgar Canet molt feliç després d’adjudicar-se el títol estatal a terres aragoneses | Joel Molina

El flamant títol acaba amb el mal regust de boca que li va deixar la temporada passada, després de perdre’s part de les proves de l’espanyol i l’europeu, entre març i juny, per una lesió al braç que es va fer a la primera cursa del campionat d’Europa. “Ha estat complicat perquè a la primera prova em van ensenyar una bandera negra i no vaig poder sumar punts i ha significat molt sacrifici per recuperar el terreny perdut. Després vaig tornar amb més ganes i amb més ràbia per guanyar-ho tot”, explica Edgar Canet en declaracions a Ràdio Silenci. Pel que fa a la temporada el pilot de la Garriga diu que “l’estatal era l’objectiu més directe que tenia i l’hem aconseguit. Ara anem a aconseguir el campionat d’Europa i el del món”.

Aquest títol se suma al campionat de Catalunya que va aconseguir l’any passat també en MX-85, i que aquest any pot revalidar per segon cop. Canet no marxa de vacances perquè ha aconseguit la classificació per la final del campionat d’Europa de motocròs que es disputarà el 27 i 28 de juliol a Loket (República Txeca). Dues setmanes abans, debutarà al campionat del món que es disputarà al circuit italià de Pietramurata.