la xarxa patrocini petit

Els germans Márquez han tornat a fer història aconseguint el doblet. El Marc ha repetit títol en la cilindrada reina, MotoGP, mentre que l’Àlex ha aconseguit per primer cop el campionat de Moto2. La capital de la Segarra rebrà dissabte els campions amb una rua i una gran festa. Les celebracions es retransmetran en directe per les televisions locals a partir de les 19 h. També es podran gaudir a laxarxa.cat, amb el seguiment de la rua, la festa i les entrevistes als protagonistes. Tot plegat amb Lleida TV al capdavant.

Serà el tercer cop que els pilots fan una celebració conjunta. L’última va ser el 2014, quan Marc Márquez ja es va proclamar campió a MotoGP i el seu germà Àlex va aconseguir el títol de Moto3. La primera va ser fa set anys. En aquella ocasió, els veïns de Cervera van retre homenatge al germà gran, vencedor a Moto2, i al petit, pel títol de Moto3.

Els Márquez són els únics que han assolit els títols mundials, si bé alguns pilots mítics han tingut un germà en competició. En cap cas, però, han pogut celebrar el títol conjuntament. Els germans Giacomo i Felice Agostini, Mick i Scott Doohan, Kenny i Kurtis Roberts són alguns que ho van intentar sense aconseguir-ho.

Des de dimecres el Marc i l’Àlex ja són a Cervera. La família Márquez contempla amb il·lusió tot el reguitzell de preparatius que s’estan duent a terme per fer-la grossa. L’escalf de la gent i el reconeixement popular no falla mai quan els cerverins llueixen els seus triomfs.

La capital de la Segarra ja ha iniciat els preparatius per celebrar aquest dissabte la festa d’homenatge als germans Márquez. Des de dimecres els comerços de Cervera reben els clients amb un pòster que mostra la fotografia del Marc i l’Àlex acompanyada de la frase: “Felicitats, campions.” També la comunitat de motoristes de Cervera es prepara per donar la benvinguda als campions amb uns adhesius. Hi ha una bola de billar americà del 8 negre del Marc i el dard i la diana de l’Àlex.

Que la festa serà grossa ho demostra que la Paeria ja va tallar dimarts l’accés a la rambla de Lluís Sanpere i a la plaça de Pius XII, on s’estan instal·lant els escenaris de la festa. També el Fan Club repartirà més d’un centenar de banderoles per les cases durant el recorregut de la rua. Les pancartes gegants a la plaça de Sant Miquel i Pius XII es col·locaran demà.