la xarxa patrocini petit

Carme Famadas celebra avui el seu aniversari. Fa 75 anys. És una enamorada de la vida i del bàsquet i va tenir una trajectòria triomfadora a les files del CD Mataró, la secció de bàsquet del Club de Futbol mataroní, amb qui va guanyar les lligues estatals de bàsquet femení els anys 1972, 1973 i 1974.

Va començar a jugar a bàsquet a Argentona, al col·legi Immaculada Concepció amb la germana Plácida. «Vull que feu esport», els va dir. La temporada 64/65, a Argentona van aconseguir l’ascens a la categoria d’or estatal, però la seva plaça, a causa dels problemes econòmics, se la va quedar el CD Mataró, amb qui va competir durant més d’una dècada.

El 1972, amb el Mataró, va trencar l’hegemonia del CREFF Madrid. Tres lligues consecutives d’un equip liderat per Carme Famadas, escollida millor jugadora de la competició. L’equip femení de la capital del Maresme va jugar unes temporades més a l’elit, però al final per motius econòmics va haver de renunciar-hi. El CD Mataró de bàsquet va desaparèixer i es va crear el CB Mataró, que força anys després també va plegar. Ara i des de fa anys a la capital del Maresme hi ha la Unió Esportiva Mataró, una unió dels diferents clubs de bàsquet de la ciutat.

Famadas va seguir fent el que més li agradava, a Vilassar i Argentona, fins que va decidir retirar-se. A més de triomfar amb el CD Mataró, va ser internacional més de 20 cops amb la selecció espanyola. La maresmenca va ser una de les primeres estrelles del bàsquet femení.