la xarxa patrocini petit

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes, que se celebrarà aquest diumenge, ha modificat el recorregut, que ara passarà a ser circular en lloc de lineal com ha estat durant més de tres quarts de segle: travessant la badia d’una punta a l’altre.

Ara, els participants faran la sortida i arribada al mateix lloc, a la platja del centre, a l’alçada del banc dels músics del Passeig de Mar. Igual que en totes les anteriors edicions, la distància serà de 900 metres, tot i que en aquest cas els nedadors i nedadores faran un circuit circular. Aquesta distància està pensada perquè tothom qui vulgui fer-la pugui completar la Travessia Popular del Port.

L’Ajuntament de Blanes ha fet aquesta modificació principalment per dotar la prova d’una major seguretat pels participants. La configuració de la bocana del port ha canviat els darrers anys amb les obres de la zona portuària que s’hi van fer. D’altra banda, l’augment de participants dels darrers anys ha provocat un increment de persones que s’hi apleguen per arribar abans que els altres i passar per la línia d’arribada.