Passen els dies i Alèxia Putellas continua sense renovar el seu contracte amb el Barça, que expira el 30 de juny. Fa temps que ambdues parts negocien, encara que continua sense haver-hi acord. La jugadora ha afirmat públicament la seva intenció de seguir en el Barça, malgrat tenir diverses ofertes de clubs europeus i una de l'Angel City FC, dels Estats Units, encara que té uns mínims salarials per estampar la seva firma al nou contracte.

I és que el gran impediment a l'hora de negociar és la diferència econòmica d'ambdues parts. Tal com informa Culemanía, Alèxia Putellas percep en aquests moments 600.000 euros, mentre que exigeix entre 800.000 euros i un milió per renovar el seu contracte, una xifra que el Barça no assumirà.

Aitana Bonmatí Rosengard Barça femení / Foto: EFE
Aitana Bonmatí, estrella del Barça femení / Foto: EFE

Alèxia, mínim 800.000 euros per renovar

I és que en el Barça no obliden que la temporada que ve haurà de tancar la renovació d'Aitana Bonmatí, l'actual líder de l'equip. La centrecampista, més jove que Alèxia, és prioritària, per la qual cosa si ara se li donen a Alèxia els diners que demana, l'any que ve també s'haurà de pagar una xifra similar a Aitana Bonmatí, una mica impossible per a l'economia actual de l'entitat.

Malgrat que Aitana és ara la gran estrella del Barça, el seu salari és de 300.000 euros, la meitat que el que cobra Alèxia. Aquesta diferència, abismal, portarà problemes en un futur, ja que és obvi que Aitana Bonmatí mereix un augment salarial considerable, la qual cosa encara dificulta més complir la petició d'Alèxia Putellas.

Joan Laporta i Alèxia Putellas amb la Champions femenina guanyada amb el Barça / Foto: Europa Press
Joan Laporta i Alèxia Putellas, amb la Champions femenina / Foto: Europa Press

Un equip en plena renovació

I és que s'acosten canvis importants en el Barça femení, que des de fa uns anys ha creat una autèntica dinastia. Per començar, Jonatan Giráldez, el seu entrenador, ja ha comunicat que se n'anirà del club en acabar la temporada. Juntament amb l'entrenador, també sortirà Sandra Paños, que s'ha convertit en la suplent de Cata Coll a la porteria.

En les últimes setmanes, el Barça ha anat tancant renovacions, com les de Patri Guijarro, Graham Hansen o Mapi León, mentre que continua sense aconseguir la continuïtat de Lucy Bronze, que podria ser una de les sacrificades per complir les retallades que té previstes el club. El gran dubte continua sent Alèxia Putellas, amb la renovació d'Aitana Bonmatí en l'horitzó.