Una dona ha estat identificada aquest diumenge per la Policia Nacional a Sevilla després de ser sorpresa al costat d'un col·legi electoral amb 102 sobres amb paperetes del PSOE. Fonts de la subdelegació del govern espanyol a Sevilla han informat Europa Press que els agents han trobat aquesta dona a prop de les proximitats del col·legi Fernán Caballero, a Dos Hermanas (Sevilla), quan portava 102 sobres amb vots del partit socialista a l'interior. La dona no és cap interventora de la formació i, segons han pogut comprovar els agents, el col·legi electoral on l'han trobat no era el que li correspon per votar. Davant d'això, la Policia Nacional ha decidit identificar-la. 

🔴 Eleccions Municipals 2023 i Autonòmiques, DIRECTE | ÚLTIMA HORA

🗳️ Horari de les votacions aquest 28 de maig: quan votar a les eleccions municipals 2023

❓ Enquestes per a les eleccions municipals 2023 a Madrid: qui guanyarà?
 

De moment, fins a les 15.00 hores, s'han registrat gairebé un centenar d'incidències en les eleccions municipals 2023 a Andalusia, segons el balanç facilitat per la delegació del govern espanyol en aquesta comunitat, que també ha informat que tots els errors i accidents han estat resolts, i que la jornada electoral ha continuat amb "normalitat". 

Entre altres, dos votants d'Aguilar de la Frontera (Còrdova) han introduït dues paperetes a les urnes, les quals s'han hagut de retirar. La subdelegació del govern a Còrdova ha detallat en un comunicat que en ambdós casos s'ha paralitzat la votació per informar la Junta Electoral Provincial del fet, que ha ordenat precintar i traslladar l'urna al Jutjat d'Instrucció, així com posar-ne una de nova per continuar la votació amb normalitat. A Jaén, s'ha viscut altre incident, en aquest cas anecdòtic, quan un votant ha introduït per error el seu DNI en el sobre amb la papereta

Participació en les eleccions municipals a l'Estat espanyol

Fins a les 14 hores de la tarda, la participació en les eleccions municipals del 28 de maig al conjunt d’Espanya és del 35,97%. Així, en comparació amb els comicis del 2019, ha pujat 0,87 punts. Fa quatre anys, el PSOE va guanyar els comicis a Espanya, amb 6.657.119 vots i un 29,26% de vot, emportant-se ajuntaments de ciutats importants com Sevilla o Palma. Pel que fa al PP, va ser el segon partit més votat de la jornada, amb 5.058.542 vots i un 22,23% de vot, que li van permetre tornar a governar a Madrid, amb el suport de Ciutadans i Vox, i retenir el seu feu de Màlaga. La tercera formació que va rebre més vots va ser Ciutadans, amb 1.876.906 vots i un 8,25% de vots, encara que no va aconseguir l'alcaldia de cap municipi.