Encara no saps l'horari de les votacions d'aquest 28 de maig? Aquí et deixem tots els detalls! Aquest 28 de maig és un dia important al nostre país: hi ha les eleccions municipals a tota Catalunya i a la resta d'Espanya. A més, també hi ha eleccions autonòmiques en algunes comunitats: Aragó, Astúries, Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Extremadura, Comunitat de Madrid, Múrcia, Comunitat Foral de Navarra i La Rioja. En el dia d'avui, els ciutadans tindran dret a elegir als pròxims alcaldes que regiran durant els pròxims 4 anys, però has de tenir en compte l'horari establert!
 

🔴 Eleccions Municipals 2023 i Autonòmiques, DIRECTE | ÚLTIMA HORA
 

🗳️ Qui pot votar a les eleccions del 28 de maig?
 

💰 Quina és la multa per no presentar-se a la mesa electoral?
 

Horari de les votacions del 28 de maig

Com és habitual, hauràs de votar en el col·legi electoral i la mesa que se t'hagi assignat, aquesta informació t'ha d'haver arribat a casa en una targeta censal o, sinó, ho podràs comprovar per internet. Com és habitual, podràs fer la teva votació a partir de les 9 h i fins a les 20 h del 28 de maig de 2023. Però que passa si tens un càrrec a la mesa o et toca ser suplent? Llavors hauràs d'estar allà a les 8 h per començar les preparacions, i t'hauràs de quedar un cop tanquin els col·legis per a fer el recompte. 

Un cop es tanquin els col·legis, a partir de les 20 h, començarà l'escrutini i els sondejos. 

Com votar a les eleccions municipals 2023?

El més important per a votar és portar a sobre la teva papereta i el teu Document Nacional d'Identitat (DNI) per a identificar-te. Si no el tens, també et servirà el Carnet de Conduir, Passaport o algun d'aquests tres documents caducat, però mai et deixaran votar amb una fotocòpia o una identificació no oficial. Un cop ho tinguis, només hauràs d'anar al col·legi electoral on t'hagi tocat, identificar-te, i entregar el sobre amb la papereta de la candidatura que hagis triat al president de la mesa.

També has de tenir en compte que no només pots votar presencialment, també pots votar per correu o per internet si ho sol·licites amb el temps necessari. Per a aquestes eleccions, el termini es va acabar el passat 25 de maig. Això si, recorda que si has demanat el vot per correu, ja no podràs votar presencialment, així que assegurat de triar-ho bé!

On voto si m'he canviat de domicili?

Si t'has canviat de domicili recentment i encara no t'has empadronat al teu nou lloc de residència, et tocarà votar al teu domicili anterior. En el cas que t'hagis empadronat abans del 30 de gener d'aquest any, sí que podràs anar a un col·legi electoral de la nova residència.