L’entitat Élite Taxi, liderada per Tito Álvarez i que ha capitalitzat durant els últims anys la majoria de protestes del sector, tant pel conflicte amb les VTC i plataformes com la més recent contra la pirateria a l’aeroport del Prat de Llobregat, ha fet pública una carta oberta al seu web on demana explícitament que el vot dels taxistes —un sector format segons la mateixa entitat, per 25.000 votants— en les eleccions municipals d’aquest diumenge sigui per al PSC i el seu candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

🟡 Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?

👤 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Segons el text publicat, amb tota probabilitat escrit pel mateix Álvarez, tot i que està signat per la Junta Directiva d’Élite Taxi, s’apunta que la intenció de l’escrit és “analitzar, abans de les eleccions, la feina que han dut a terme els partits polítics en els últims anys i així valorar quina ha estat la contribució de cada partit a la nostra lluita”, en referència al taxi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i que l’associació de taxistes té bones paraules per a Junts per Catalunya, ERC, Barcelona en Comú i la CUP, es decanta per orientar el vot del sector cap al PSC. També hi ha dures crítiques cap al PP, Ciutadans i Vox.

En concret, Élite Taxi recorda en especial la gestió de l’exconseller Damià Calvet —que va com a número 5 de la llista de Trias per Barcelona— perquè “sempre va complir amb la seva paraula i va impulsar el decret que va establir la precontratació de 15 minuts el 2019”. Respecte a ERC apunta que amb el pas dels anys ha anat “modificant el seu posicionament en relació amb el taxi i les plataformes com Uber, fins a arribar al punt de ser decisiva en la protecció del nostre sector”, mentre que els comuns “han estat sempre amb el taxi” i la CUP s’ha oposat a “l’economia de plataforma”.

Aquest any el nostre suport és per als socialistes de Barcelona”, assegura Élite Taxi

Amb tot, la carta oberta assenyala que el PSC “ocupa una posició destacada”, apuntant que les regidores Rosa Alarcón i Laia Bonet “han estat determinants els darrers anys”, a més de considerar que “el PSC va tenir un paper especialment dur en contra de les VTC de plataforma durant l’elaboració del decret” de regulació d’aquest sector. Així mateix, es valora el paper d’Albert Batlle per “donar l’ordre directe a la Guàrdia Urbana de Barcelona de fer que es compleixin les normes de les VTC”. Per tot plegat, Élite Taxi conclou que “aquest any el nostre suport és per als socialistes de Barcelona”.