El sector del taxi ha arribat a un acord amb Aena després de la reunió d'aquest dimecres i preveu suspendre les mobilitzacions a l'aeroport del Prat a falta que els taxistes votin la decisió en assemblea aquest dijous. El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat en declaracions als mitjans que Aena s'ha compromès a tirar endavant algunes de les reclamacions del sector, com una nova senyalització lluminosa o l'obertura d'una segona rampa per facilitar l'accés dels viatgers als taxis. Tot i l'entesa, sí que han avisat que de moment no s'aturarà el "patrullatge" dels taxistes al vestíbul de la Terminal 1 (T1) per evitar la presència de conductors 'pirata': "Si marxem, el viatger serà una víctima potencial".

Les noves mesures que s'implementaran a l'aeroport del Prat

Els representants dels taxistes, aplegats a Élite Taxi i l'Associació Nova Generació de Taxistes (Anget), s'han mostrat "molt satisfets i molt contents" després de la reunió amb la directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, els Mossos d'Esquadra i l'Institut Metropolità del Taxi (Imet). 

Han explicat que Aena s'ha compromès a implementar les mesures que reclamaven en un període d'entre 6 i 8 setmanes. Aquestes mesures inclouen la reobertura de la rampa i l'ascensor que condueixen a la planta -1, que s'havien tancat a causa de la covid, instal·lar cartells lluminosos que indiquin on es troba l'accés al taxi, millorar els cartells dels ascensors, col·locar un adhesiu a terra a tall de 'rosa dels vents' que indiqui com agafar tots els tipus de transport i incloure el QR de l'aplicació dels taxis en les pantalles de la zona de recollida de maletes.

L'únic dels punts principals que reclamava el sector que no ha estat acceptat per Aena és l'eliminació dels barrots als accessos de la rampa, ja que estan col·locats per evitar possibles accidents amb els carros portaequipatges.

Els taxistes continuaran patrullant per evitar que actuïn els conductors il·legals

Els taxistes han celebrat l'entesa i han assegurat que aquestes mesures faciliten l'accés dels viatgers als taxis i posen traves als conductors 'pirata' perquè puguin operar. Sobre el problema d'aquests conductors sense llicència que capten turistes, els taxistes han demanat als Mossos que "s'elevi la inspecció de la Terminal 2". Tanmateix, fins que no vegin resolta la situació continuaran "patrullant" personalment al vestíbul de la T1 per informar els turistes. "Si hi ha més informació, el viatger serà menys enganyat".