El PSC i Jaume Collboni ho tenen clar: l'esport pot ser un motor econòmic per Barcelona i aquest dijous, a només tres dies de les eleccions municipals, ha anunciat la seva intenció de celebrar un gran esdeveniment esportiu cada any a la ciutat si arriba a ser alcalde. Començant per la Copa de l'Amèrica el 2024, que el socialista s'atribueix com un mèrit seu haver aconseguit atreure-la cap a Barcelona i no pas de l'alcaldessa Colau. Però també passant pel Tour de França i el Mundial d'Atletisme. En aquest sentit, ha promès que en els seus primer cent dies de mandat —que serien molt atapeïts, ja que també ha assegurat que vol aconseguir un gran pacte pel civisme i per la cobertura de la ronda de Dalt—  viatjarà fins a París per reunir-se amb el director del Tour i proposar-li que una de les grans competicions del món del ciclisme comenci a la ciutat. També en aquests primers cent dies té la intenció de presentar la candidatura de Barcelona per acollir el Mundial d'Atletisme. Segons ha assegurat als assitents, té el suport del govern espanyol, de les federacions i del Consejo General de Deportes. 

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗳️ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?

En aquest acte celebrat al Club Natació Barceloneta hi han assistit diverses personalitats del món de l'esport, des del futbolista Pichi Alonso fins Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes. Però també ha destacat la participació activa en el míting del republicà Rafel Niubó, que ha pujat a la tarima perquè, segons ha dit el seu "veritable partit és l'esport". "Nosaltres som rivals, però després no som enemics i estem educats amb uns valors on el respecte i el fair play són essencials". Per això, ha volgut reconèixer a l'encara regidor d'Esports, David Escuder, que repetiria en el càrrec en cas de tornar a formar part del govern, la feina feta en aquesta regidoria. 

Collboni reclama una majoria àmplia per evitar dependre de ningú 

Després que el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, s'hagi dirigit als assistents del món de l'esport en un vídeo gravat, Collboni ha tornat a insistir poques hores abans que s'acabi la campanya electoral que una victòria del PSC aquest diumenge a Barcelona seria la "victòria del tots els progressistes". Per això, ha recordat que amb els resultats ajustats que preveuen les enquestes entre ell, Xavier Trias i Ada Colau, "no és suficient arribar primers per molt que encapçalem la cursa" i ha demanat de nou "una majoria amplia per tenir una alcaldia forta" i evitar lligams amb cap altre partit en els pactes post electorals.