Vols conèixer qui podrà governar Espanya segons els resultats de les Eleccions Generals 2023? Tant el tancament dels col·legis electorals com l'inici de l'escrutini de vots un cop conclosa la jornada del diumenge 23 de juliol ens remeten a una decisió ciutadana que ja és efectiva. Ara, simplement, queda saber quins són els partits que han sortit vencedors de la celebració d'aquests comicis, però sempre cal tenir en compte que més (o menys) vots no significa necessàriament res. Si no hi ha majoria absoluta, caldrà que les formacions teixeixin les aliances pertinents per poder conformar un govern sòlid. I quines poden ser aquestes aliances? El pactòmetre d'ElNacional.cat te les descobreix.

🔴 Resultats Eleccions Generals 2023, DIRECTE | Possibles pactes: qui podrà governar?
 

🟡 Resultats eleccions generals 2023 a Catalunya, DIRECTE
 

🔍 CERCADOR | Resultats Eleccions Generals 2023 per comunitats
 

El pactòmetre d''ElNacional.cat' per a les Eleccions Generals 2023

A continuació trobaràs el pactòmetre per a les Eleccions Generals 2023 a Espanya celebrades el diumenge 23 de juliol. El funcionament d'aquesta "calculadora electoral" és molt senzill i permet obtenir una vista general sobre quines situacions podrien donar-se de cara al nou govern i quines formacions es podrien aliar. Tot amb un seguiment en temps real de l'evolució de les dades oficials de l'Estat i d'acord amb l'escrutini definitiu de vots a mesura que es fa efectiu el recompte.


🟡 Programes electorals a Espanya 2023: què proposa cada partit?
 

Informació útil sobre el pactòmetre de les Eleccions Generals 2023 d''ElNacional.cat'

L'ús del nostre pactòmetre és molt senzill i parteix d'un aplicatiu intuïtiu que busca ser aclaridor a més de tenir un marge d'error ínfim. Sota l'hemicicle del Congrés buit, pots consultar la llista de partits que es presenten i han obtingut escons d'acord amb el resultat del recompte de vots a les Eleccions Generals 2023. Perquè l'hemicicle prengui forma i color, hauràs de seleccionar els partits prement sobre el seu nom i aquests s'aniran sumant. Que la teva elecció sobrepassi la línia central, la que determina la majoria absoluta, significa que aquests partits compten amb prou escons per a formar el pròxim govern de coalició i començar units el nou mandat.

🟡 Programes electorals a Catalunya 2023: què proposa cada partit?