El líder del PSC, Salvador Illa, ha criticat que el Partit Popular parli de Catalunya a la campanya a les eleccions europees del 9-J i ha acusat els populars de ser "especialistes" a parlar de temes aliens a cada campanya. "Quan havien de parlar del 12-M de Catalunya, parlaven d'Espanya, i ara que hem de parlar d'Europa, parlen de Catalunya", ha dit aquest dissabte en un acte de campanya a Molins de Rei. El secretari general ha fet referència a una carta publicada a la premsa d'una jove que lamenta que les formacions no afrontin els problemes dels europeus, i ha promès al jovent que d'aquí al 9 de juny els socialistes parlaran d'Europa.

Illa assegura que només hi ha dues opcions el 9-J

Illa ha afirmat que a Europa només hi ha dos models: el de "més Europa", representat pels socialdemòcrates, i el de "més ultradreta", que suposa "menys Europa". En aquest sentit, Illa ha reivindicat la política "útil, respectuosa, que contrasta arguments, i que arriba acords i consensos per resoldre problemes de ciutadans". El líder socialista s'ha preguntat on són les formacions conservadores, i ha contestat: "Perduts, no són fiables, estan tontejant amb Giòrgia Meloni, estan dubtant, abraçant postulats de l'extrema dreta, s'han deixat arrossegar per l'extrema dreta", ha criticat.

La candidata número 16 de la llista, Laura Ballarín, ha afegit que el líder popular, Alberto Núñez Feijóo, "no ha renunciat a pactar amb l'extrema dreta al Parlament Europeu" i ha criticat que els conservadors no "condemnin" els insults llançats al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per part del president de l'Argentina, Javier Milei. Ballarín s'ha compromès a treballar per incloure el dret a l'avortament a la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. "No pot ser que només les dones que vivim en territoris feministes com Espanya puguem decidir sobre els nostres cossos. Per les dones poloneses, per les dones hongareses, per les dones malteses... hem de blindar el dret a l'avortament", ha dit.

Illa apel·la a l'"ofici polític" per fer un Govern que reflecteixi la voluntat del 12-M

El primer secretari del PSC ha apel·lat a l'"ofici polític" per fer un Govern que reflecteixi la voluntat del 12-M, i avança que estan negociant "amb discreció" els pactes. "Amb generositat i buscant la utilitat de la política per resoldre els problemes. Ho estem fent amb discreció", ha afegit.

Javi López: "S'haurà d'aplicar l'amnistia com s'apliquen  la resta de lleis"

El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha assegurat que la llei d'amnistia s'haurà d'aplicar un cop sigui aprovada. “El poder judicial haurà d’aplicar l’amnistia com aplica la resta de lleis”, ha reiterat en un acte a l'Aplec del Cargol a Lleida. Sobre el 9-J, López ha dit que són “els únics a Catalunya” amb els “aliats i la força” per aturar la influència de l’extrema dreta a la Unió Europea i ha insistit que aquestes eleccions són "transcendentals" perquè està en joc "l'essència d'Europa". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!