José Luis Martínez-Almeida posa el dit a la nafra de la derrota del PSOE en les eleccions europees. Després que el PP s’imposés als socialistes el 9-J amb quatre punts percentuals de diferència i dos escons més, l’alcalde de Madrid no es talla per disparar contra Pedro Sánchez. Almeida, que ha recordat que durant els cinc dies de reflexió de Sánchez el ministre Óscar Puente va dir que el president espanyol era el “puto amo”, no ha tingut pèls a la llengua: “Jo no comparteixo que ho sigui, però parafrasejant-ho, és un puto perdedor en aquests termes”.

 

Almeida ha argumentat que el líder socialista “s’ha presentat en cinc eleccions generals i n’ha perdut tres i n’ha guanyat dos”. Els dos triomfs del PSOE amb Sánchez al capdavant van ser el 2019, en els comicis d’abril i la repetició del novembre. En canvi, el desembre de 2015 i el juny de 2016 va quedar per darrere del PP de Mariano Rajoy i el juliol de 2023 va obtenir menys vots que el PP d’Alberto Núñez Feijóo. A més, l’alcalde madrileny ha recordat que, de les últimes cites electorals a escala estatal, el PSOE “va perdre les municipals, les autonòmiques, les generals i les europees”.

Escolti, aquest senyor és un perdedor”, ha reblat, abans d’afegir que a Sánchez “li és igual perdre perquè no té vocació de ser majoria”, sinó que “té la vocació de ser president del govern espanyol”. “Li és igual perdre mentre pugui ser-ho i li és igual que el PSOE hagi pintat de vermell només Catalunya, les Canàries, Navarra i dues províncies del País Basc”, ha afirmat. Els dards d’Almeida no han acabat aquí. “Mai vaig pensar que el PSOE assumís que la derrota és bona”, ha proclamat, i ha llançat un seguit de preguntes iròniques en l’aire: “De veritat ningú al PSOE es pregunta si val la pena perdre Espanya perquè Sánchez guanyi? Ningú es pregunta si val la pena deixar de ser un partit nacional per convertir-se en un partit perifèric? Ningú es pregunta que, de derrota en derrota, no s’arriba al triomf final, sinó a la derrota final?”.

El PP celebra un triomf “inapel·lable i incontestable” el 9-J: els espanyols “han censurat” Sánchez

En les eleccions europees celebrades ahir, el PP va aconseguir el 34,2% dels vots i 22 escons, nou europarlamentaris més que fa cinc anys i gairebé un milió i mig de vots més. Amb aquest resultat, els populars van obtenir dos parlamentaris més que el PSOE i 700.000 vots més (una diferència de quatre punts percentuals). D’aquesta manera, el PP va fer la “volta al marcador”, en paraules de Feijóo, després que el 2019, el PSOE s’imposés amb vuit escons d’avantatge i més de dotze punts de marge.

A Gènova, va ser una nit d’eufòria. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, va presumir d’un triomf “inapel·lable i incontestable” que deixa clar que els espanyols “han censurat” Pedro Sánchez i a l’actual govern espanyol. I més tard, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va posar en relleu que el triomf electoral dels populars va ser “contundent i transparent” i serveix per augurar que governaran “després de les següents eleccions generals”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!