Complicat govern el que es presenta a les Canàries després de les Eleccions Autonòmiques 2023. Nova victòria del PSOE, liderat per Ángel Víctor Torres, l'actual president, però perdent força. Coalición Canaria també perd suports, però el PP, la tercera força, és la que millora més, igual que Vox, que irromp al parlament canari igualant Nueva Canarias-Bloque Canarista i superant Agrupación Socialista Gomera i Agrupación Herreña Independiente​.

🔴 DIRECTE | Escrutini de les Eleccions Autonòmiques a les Canàries
 

El PSOE s'imposa a les Canàries però no suma

Serà una elecció per a la presidència molt disputada. Tot i que les dretes han tingut més suports, seguint la línia de gran part d'Espanya, no ha estat suficient per destronar l'esquerra, que ha governat a Canàries en els últims anys. El gran problema és que si al 2019 es van poder arribar a acords perquè Ángel Víctor Torres fos president, aquesta vegada els pactes no arriben a les majories.

Això voldrà dir que el PSOE podria tornar a governar, però amb majoria simple. Tot i això, Coalición Canaria podria ser la clau i donar suport els socialistes per fer fort el govern canari o bé pactar amb el PP i rebre els suports de Vox per tornar a presidir el govern després de quatre anys a l'ombra. Ara bé, la realitat és que les eleccions autonòmiques canàries han deixat resultats molt repartits i no es descarta res.

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques
 

🗳️ Resultats de les Eleccions Autonòmiques 2023: escrutini en directe
 

Decepció absoluta a Podemos

Un dels partits més tocats és Podemos, que s'ha quedat fora del parlament canari i no podrà ajudar al PSOE a repetir el pacte de les flors, juntament amb Nueva Canarias. Un fet que deixa tocat el PSOE, que podria acabar perdent el govern perquè ja no suma si s'uneix amb socis de govern d'esquerres.

Noemí Santana, la líder de Podemos a les Canàries, ha reconegut aquest cop dur i que, conseqüentment, augmentin els suports a la dreta: "Per a Unidas Sí Podemos no ha estat una bona nit i, els resultats, evidentment, no ens agraden. Tant a nivell estatal com a les Canàries es nota que hi ha hagut una onada reaccionària de la dreta, però, especialment, guanya pes la ultradreta, i la veritat és que ens preocupa de cara al futur".