En plena campanya electoral, molts polítics s'esforcen per mostrar-se propers davant el seu electorat. Tanmateix, parlar de la vida sexual dels teus fills no seria la millor estratègia. És el cas del president socialista de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, qui en el seu últim míting ha parlat de la vida sentimental i sexual dels seus fills. "El meu fill és d'aquells de raça, però a la noia no l'hi pregunto", ha etzibat l'aspirant a revalidar la presidència davant dels presents i les càmeres. 

📩 Eleccions a Espanya 2023: quan i on hi ha municipals, autonòmiques i generals aquest any?

En un primer moment, el seu equip no va veure en aquests comentaris res dolent perquè va pujar el vídeo del discurs a Twitter, d'on l'han eliminat després de les crítiques rebudes. Mentre feia el seu discurs, Page es presentava com un pare que parla de "tot" amb els seus fills, però va confessar: "No m'atreveixo a preguntar-los per com els va la cosa sentimental". Des d'aquell moment, Page s'encoratja i comença a deixar anar intimitats sobre la seva família. 

Sobre els seus fills, ha explicat: "Crec que ara és menys sentimental i més una altra cosa. Encara el meu fill sí, perquè el meu fill és d'aquells de raça, però a la noia no l'hi pregunto". És aleshores quan s'ha esplaiat a parlar sobre la seva filla, qui, segons ell, s'ha centrat en els estudis de Medicina i no està per a parelles. "Ho dic sempre: 'Tu estudies el cos humà a Medicina, però les pràctiques les fa el teu germà'", ha etzibat entre rialles. Per acabar-ho d'adobar, Page ha assegurat que li agradaria que la seva filla sortís amb algú semblant al president de les Corts manxegues. 

El to, les rialles, els comentaris inapropiats, tot plegat ha aixecat polseguera. Tant que el mateix Page ha declarat: "Estic disgustat amb mi mateix. Porto molts anys en política i hauria de saber quins contextos de naturalesa afectuosa, amable i d'amor absolut portats a un altre terreny es podran treure de context i més si es vol treure de context", segons recull ElDiario.es

Bones perspectives electorals

La macroenquesta del CIS del passat 11 de maig mostrava Page com el preferit en les eleccions autonòmiques de Castella-la Manxa. El socialista aconseguiria el 47,2% dels vots i a gran distància del PP (28,1%) i de Vox (11,1%), que ni tan sols junts podrien desbancar-lo. El CIS deixa en l'aire l'entrada d'Unidas Podemos a les Corts, ja que li dona un 6,9%, però en funció de les circumscripcions podria aconseguir zero o dos escons.