La participació en les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid d'aquest 28-M fins a les 13.00 h de la tarda ha estat del 29,17% dels electors, segons ha informat el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la comunitat madrilenya, Enrique López, en roda de premsa des del Centre de Difusió de Dades. Es tracta d'una xifra quasi 4,5 punts superior a la de les eleccions del 2019 i 2,5 punts per sobre dels comicis anticipats que es van celebrar el maig de 2021. Per la mateixa hora de la tarda dels comicis de 2019, havien votat el 24,58% del cens autonòmic, i a les eleccions anticipades del 4 de maig de 2021 era del 26,59%; pel qual els dirigents de la Comunitat de Madrid han celebrat l'àmplia participació en les eleccions d'enguany. López ha destacat positivament "la normalitat" amb la qual està transcorrent la jornada electoral, "sense incidències".

Segons les dades aportades pel viceconseller de Presidència, Miguel Ángel García, també des del Centre de Difusió de Dades, a Madrid capital la participació s'ha xifrat en un 29,33%, 1,83 punts més que el 2021. Al municipi d'Alcorcón ha estat del 31%, 1,5 més que el 2021. A Móstoles ha estat del 29,89% i a Fuenlabrada del 20%, les dues iguals que el 2021. A Alcalá de Henares del 29,45%, mig punt més que el 2021. En canvi, a Leganés la participació ha estat del 30,23% i a Getafe del 29,94%, en els dos casos 1,5 punts menys que als últims comicis. A on els electors més han anat a les urnes ha estat a la Sierra Norte i als municipis del sud-est i el sud-oest de la regió. Especialment, destaca el cas de Puebla de la Sierra, una petita comunitat de només 84 habitants, on a les 13.00 h ja havien votat el 63,21% dels electors cridats a les urnes. 

Ayuso pronostica una "participació massiva"

La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata a la reelecció amb el PP, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest diumenge de comicis que espera "una participació massiva" a les eleccions autonòmiques i municipals que se celebren aquest 28-M, tot i la pluja que ha aparegut sense invitació aquesta jornada electoral. Ayuso, en declaracions als mitjans després de votar, ha desitjat "el millor per Madrid i per Espanya". La presidenta madrilenya ha votat al voltant del migdia al Colegio La Inmaculada Marillac, al districte de Chamberí, i en dipositar el seu vot ha agraït "a totes les persones implicades en el procés electoral" la seva tasca durant la jornada, perquè tot es desenvolupi "amb total normalitat". Ayuso també ha agraït als ciutadans de Madrid "el seu comportament exemplar durant aquests anys tan complicats" i ha expressat la seva confiança en què hi haurà "una participació massiva" i que els carrers "s'ompliran de vida".