Ai, la por! Ja no hi ha diàleg -almenys fins dilluns-, ja no hi ha relator -o és a la nevera-, ja no hi ha pressupostos... però la manifestació espanyolista a la plaça de Colom de diumenge a Madrid segueix allà. Present. Als primers convocants -PP, Cs i Vox- es van unint familiars i amics: Falange Espanyola de las JONS, Hogar Social Madrid, Democracia 2000, Alternativa Española, Democracia Nacional... Déu n'hi do quin ambientàs! Caldrà veure les banderes i estar atents als lemes. Hi serà també Manuel Valls, que fa uns dies s'escandalitzava per l'acord de la dreta extrema per governar Andalusia. I el centrista Feijóo, que s'havia resistit inicialment al·legant que era a Nova York, també. I hi haurà socialistes coneguts. Algú s'hi juga alguna cosa? No n'hi ha per tant... sembla ser la consigna de la família reaccionària en aquesta hora.

Per si hi havia dubtes: la manifestació està convocada aparentment contra Sánchez però és contra Catalunya. Contra qualsevol intent de parlar amb Catalunya. Contra el 80% dels catalans. Catalunya és ETA. El seu Govern és ETA. El seu Parlament és ETA. Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP són ETA. Òmnium és ETA. L'ANC és ETA. Els exiliats són ETA. Els presos polítics són ETA. Els mitjans públics són ETA. Els més de dos milions de votants independentistes són ETA... El A por ellos! policial, judicial, mediàtic i polític i que va avalar Felip VI amb el seu discurs del 3 d'octubre cerca aquest diumenge el seu aval als carrers. Per això s'apleguen tots. La feina de José María Aznar ha estat molt meritòria. El PP té tres caps però tot és el mateix cos.

Quaranta vuit hores abans que s'iniciï el judici de l'1 d'octubre al Tribunal Suprem, la manifestació també és un acte de suport a l'escarment a l'independentisme català. No es deu poder dir que és un acte de pressió ja que la manifestació se celebrarà a uns metres de Tribunal Suprem i a poques hores del judici... Els adjectius i les valoracions no s'usen de la mateixa manera. Cap televisió, ràdio o diari espanyol no parla en aquests termes. Serà, potser, perquè no necessiten ser pressionats?

La dreta, l'extrema dreta i la ultradreta de bracet, compartint polítiques. España Global necessitarà més diners per explicar-se al món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat