Amb comptagotes, Tsunami Democràtic va donant pistes de les accions que pretén realitzar al partit de lliga suspès el mes d'octubre passat i que enfrontarà dimecres vinent el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou. El moviment independentista i de condemna a la sentència emesa pel Tribunal Suprem als presos polítics catalans, després de diversos comunicats reclamant un acord amb els clubs perquè es pogués visualitzar a l'estadi i d'una manera molt visible el lema Spain, sit and talk (Espanya, seu i parla), ha cridat a una gran concentració als voltants del Camp Nou a partir de les 16 hores. Molt probablement, la mobilització suposarà el col·lapse de tota la zona de les Corts i qui sap si un greu impediment perquè els membres d'ambdós clubs puguin penetrar a les instal·lacions com en un partit normal.

Segons Tsunami Democràtic, unes 18.000 persones ja s'han apuntat a l'aplicació, i s'han ofert per bloquejar les quatre entrades principals del camp i una part d'aquest grup estaran a les grades, amb instruccions precises del que han de realitzar. Fora d'aquests detalls tot són especulacions, encara que és obvi que la dimensió del partit en la seva vessant esportiva és molt important a nivell planetari, la qual cosa es reflecteix en una audiència televisiva que en els últims anys s'ha apropat als 700 milions de teleespectadors.

El fet que les experiències anteriors de concentracions organitzades per Tsunami Democràtic s'hagin desenvolupat pacíficament i hagin aconseguit l'impacte mediàtic pretès per amplificar la injustícia de la sentència del Tribunal Suprem, fa pensar que, aquest cas, no serà gaire diferent dels anteriors. És obvi que el dret a la protesta empara els manifestants i que el Camp Nou sempre ha estat un altaveu de la identitat catalanista. El club no s'entendria sense aquesta harmonia entre la reivindicació i la defensa de les llibertats. Des de fa molt temps, al minut 17:14 de la primera i de la segona part els aficionats s'expressen amb crits a favor de la independència i, immediatament després, demanen la llibertat dels presos polítics. No és un crit unànime, certament, però tot es desenvolupa amb exquisida normalitat.

Pel que es pot interpretar del comunicat de Tsunami, no sembla que l'objectiu sigui impedir la celebració del partit sinó aprofitar el seu impacte mundial per fer visible el conflicte entre Catalunya i Espanya. Perquè no ens enganyem, el que més molesta és que l'Spain, sit and talk acabi sent no una demanda de l'independentisme, sinó una exigència internacional al govern espanyol.