Els vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa de tot l'Estat han rebut 1,2 milions de visitants durant el 2020, segons un comunicat emès per la Fundació "La Caixa" aquest dilluns. Aquests representen un 35% dels que hi van anar el 2019, una dada que mostra el compromís de l'entitat per mantenir l'activitat cultural en un any marcat per la Covid. D'altra banda, les exposicions itinerants organitzades a tot el territori van sumar 2,6 milions de visitants.

En el conjunt de l'Estat, doncs, més de 3,8 milions de persones han visitat el 2020 les propostes culturals, científiques i educatives de la Fundació La Caixa. Durant els últims mesos, els centres CaixaForum Barcelona i Madrid han registrat mitjanes diàries d’un miler de visitants, de manera que s’ha assolit la capacitat màxima permesa, amb puntes destacades els caps de setmana, en els quals no ha estat possible atendre tota la demanda.

La directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, ha considerat "molt gratificant" la resposta del públic durant el 2020 i ha destacat que la fundació s'ha bolcat perquè la cultura sigui un "pilar essencial" en aquest moment tan complicat. En aquest sentit, la xarxa CaixaForum ha presentat la seva oferta més àmplia amb una constel·lació de 34 exposicions pel curs 2020-2021.

Els centres i exposicions més visitats

CosmoCaixa ha estat el centre que va rebre l'any passat el nombre més alt de visitants, més de 358.400, seguit dels centres CaixaForum Madrid i Barcelona, que van assolir els 230.891 i els 213.478 visitants, respectivament. Per la seva banda, els centres de Girona, Lleida i Tarragona van rebre, respectivament, 38.928, 27.815 i 43.730 visitants.

Les exposicions més visitades de l’any han estat 'Càmera i ciutat' (CaixaForum Barcelona); 'Vampirs. L’evolució del mite' (CaixaForum Madrid) i 'Sabres i mastodonts' (CosmoCaixa Barcelona). 

CaixaForum Girona - Fundació La Caixa

L'exposició Poètiques de l'emoció es pot visitar al CaixaForum Girona fins al mes de març. / Fundació "LaCaixa"

L’Àgora Digital de CaixaForum i CosmoCaixa ha registrat 3,5 milions de visualitzacions el 2020. Destaquen les iniciatives participatives 'Jo Canto Viva la Vida' i 'Jo Canto Aleluya', amb més de 945.000 i 2 milions de visualitzacions (14 dies), respectivament. També el concert biogràfic 'Beethoven 250', per commemorar l’aniversari del compositor universal, amb més de 43.000 visionats