La patronal de les empreses de vehicles de transport amb conductor (VTC), Unauto, ha reclamat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que aclareixi el "desgavell" sobre el registre electrònic de VTC. El president de VTC Unauto ha escrit una carta a Calvet on assegura que "entre els pocs associats que s'atreveixen a operar en el nou marc hi ha una gran confusió sobre on s'han de registrar els serveis", si al registre del Govern, al del ministeri de Foment -que començarà a operar l'1 de març-, o a tots dos.

El "desgavell" que mencionen des d'Unauto prové del nou decret del govern català, que contempla un període mínim de contractació de 15 minuts per als VTC i la creació d'un registre per als vehicles d'aquest caire. Ara, moment de registrar-se, el president d'Unauto, Josep María Goñi, assegura que les directrius "no són clares" i que "entre els pocs associats en el marc del nou decret llei hi ha una gran confusió sobre on s'han de registrar els serveis".

De fet, després de la suspensió de serveis d'Uber i Cabify a Barcelona, actualment només circulen un 12% de les empreses VTC, que presten serveis per funerals, casaments, festes o la contractació de limusines, segons fonts d'Unauto. "Les competències en telecomunicacions pertanyen exclusivament a l'Estat", assegura Josep Maria Goñi, a la carta al conseller de Territori. Goñi demana a Calvet "solucionar l'actual desgavell" i poder "operar amb relativa normalitat".