Vint metges catalans figuren en el rànquing espanyol 'Els millors metges' de la revista Forbes. El rànquing reuneix els principals cent noms en l'assistència, la investigació i la docència en 24 especialitats, i que exerceixen en més de 60 centres hospitalaris públics i privats.

Els metges que apareixen en el rànquing de Forbes són de 14 especialitats i d'hospitals de referència com Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Vall d'Hebron, Hospital Clínic de Barcelona, el Centro Médico Teknon l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Cardiologia i digestologia

Al rànquing hi figuren dos cardiòlegs i cirurgians cardiovasculars: Antonio Berruezo, especialista en arrítmia de l'Institut del Cor Teknon, impulsor d'eines diagnòstiques avui adoptades a tot el món, i també reconegut en prevenció i tractament de la mort sobtada, implant de marcapassos i desfibril·ladors; i Xavier Ruyra, expert en reparació de vàlvules cardíaques, cap de cirurgia cardíaca del Germans Trias i Pujol i director de l'Institut del Cor Teknon.

Respecte a cirurgia general i digestiva destaca Antonio de Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal i de cirurgia mínimament invasiva a l'Hospital Clínic, i que també desenvolupa la seva activitat en l'Institut Quirúrgic Lacy del Hospital Quirónsalud Barcelona.

Medicina interna, pneumologia i endocrinologia

Uns altres dos ressalten en medicina interna: Ángel Charte, director mèdic del Mundial de MotoGP i cap de medicina interna a l'Hospital Universitari Dexeus; i Rafael Esteban, cap de medicina interna-hepatologia del Vall d'Hebron, cap de medicina interna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic de la UAB.

En pneumologia destaca Joan Albert Barberà, cap de pneumologia i al·lèrgia respiratòria del Clínic, a més de coordinador de la línia d'investigació en hipertensió Pulmonar del Ciberes, investigador de l'Idibaps i coordinador del projecte d'investigació Empathy.

Pel que fa a endocrinologia i nutrició destaca Manuel Sánchez, de la Clínica DeSánchez, on practica el seu mètode i filosofia de medicina proactiva de la salut i el benestar, posant èmfasi en la medicina social i en la vida longeva i saludable.

Oncologia

En oncologia ressalten Rafael Rosell, director mèdic i president de l'Institut Oncològic Dr. Rosell (Ior), de l'Hospital Universitari Dexeus, i director del programa de la biologia del càncer i la medicina personalitzada de l'Institut Català d'Oncologia (Ico) a l'Hospital Germans Trias i Pujol i Josep Tabernero, cap d'oncologia del Vall d'Hebron, director del Vall d'Hebron Institute of Oncology (Vhio) i responsable de la seva unitat d'investigació de teràpia molecular del càncer.

A més, en oncologia radioteràpica figura Raimon Miralbell, director mèdic del Centre de Protonterapia de Quirónsalud Madrid (primer centre d'aquestes característiques a Espanya que va tractar el primer pacient el desembre de 2019), i també dirigeix l'Institut Oncològic Teknon (el primer de Catalunya amb un innovador tractament guiat per la imatge en temps real per a radioteràpia).

Hematologia i ginecologia

A hematologia, destaquen Susana Rives, responsable de la unitat de leucèmies i limfomes del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu i Francesc Bosch, cap d'hematologia de l'IOB Institute of Oncology i cap del departament d'hematologia i director del laboratori d'hematologia experimental en el Vall d'Hebron.

La ginecologia i obstetrícia està representada per Javier Cortés, cap dels equips de càncer de mama i de tumors ginecològics de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i investigador clínic del Programa d'Investigació del Càncer de Mama en l'Institut Vall d'Hebron d'Oncologia de Barcelona, a més d'exercir al Ruber Internacional.

Oftalmologia, pediatria i ortopèdia

Pel que fa a oftalmologia, figuren Amadeu Carceller, adjunt d'oftalmologia de l'Hospital Vall d'Hebron (on forma part del departament de glaucoma) i director d'oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona; i Elena Barraquer, especialista en cirurgia de cataracta i trasplantament de còrnia, directora mèdica adjunta i coordinadora de l'atenció al pacient del Centre d'Oftalmologia Barraquer.

Un metge destaca a pediatria: Héctor Boix, especialitzat en neonatologia, que ha tractat molts anys a nounats vulnerables, i que és coordinador d'investigació en neonatologia en el Vall d'Hebron i també cap de pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

A traumatologia i cirurgia ortopèdica en destaquen dos: Ramon Cugat, director de l'Institut Cugat, codirector de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, president de la junta mèdica i membre de l'equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalana i membre de l'equip mèdic de la RFEF; i Xavier Mir, director de cirurgia de mà i microcirurgia de l'Hospital Universitari Dexeus i director de la seva unitat d'extremitat superior i microcirurgia de mà.

Cirurgia plàstica

En el camp de la cirurgia plàstica, estètica i reparadora, apareix Vicente Paloma, director d'equip de l'Institut Dr. Paloma del Centro Médico Teknon; I Mireia Ruiz, cap de cirurgia plàstica, reparadora i estètica en l'Institut Ruiz Castilla del Hospital Quirónsalud Barcelona, i que a més va participar en el primer trasplantament total de cara del món i en el segon trasplantament de cara de l'Hospital Vall d'Hebron.