Els vigilants dels controls de seguretat de l'Aeroport del Prat han convocat aturades parcials del servei per al mes de juliol, gairebé dos anys després de les cues que van causar caos l'estiu del 2017. 

La convocatòria de vaga indefinida començarà a partir del 12 de juliol per a reclamar millores laborals a l'empresa Trablisa, adjudicatària del servei des de juny de 2019. 

Les aturades tenen per objectiu reclamar millores laborals en matèria de formació i salarials a Trablisa "mitjançant un plus de productivitat de 200 euros que, almenys, s'acosti als 250 pactats amb els vigilants de l'Aeroport de Mallorca". 

També demanen descansar 10 minuts per hora i  paritat en els llocs de treball per evitar, com passa ara, que les dones tinguin més càrrega de feina que els homes.

El comitè d'empresa, integrat pels sindicats Alternativasindical i els sindicats STS, SPS, ÚS i PROU, per unanimitat, ha impulsat la vaga dels vigilants dels controls de seguretat. També asseguren, com va avançar TV3, que ja s'ha registrat en la conselleria de Treball la convocatòria d'aturades que afectaran una plantilla integrada per uns 480 treballadors. 

Els vigilants de seguretat treballen ara per Trablisa, no per Eulen

Els treballadors de seguretat de l'Aeroport del Prat ara ja no treballen per a Eulen, com en la vaga del 2017, sinó per a Trablisa, l'empresa a la qual Aena va adjudicar el servei fa un any. 

El canvi va suposar un increment del personal quantificat en 70 treballadors nous. En la roda de premsa de presentació, ara fa un any, l'empresa va mostrar la seva predisposició al diàleg amb els treballadors, que reclamaven mantenir una part dels plusos salarials.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat