Vermell, el restaurant estavella de Son Vell, el primer hotel de Vestige Collection ubicat a Menorca, ha estat guardonat aquest any amb el premi Restaurant revelació que atorga anualment l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears (APEGIB).
El xef Joan Bagur és qui lidera els fogons d'aquest restaurant que ha estat concebut com un espai elegant i delicat en el qual degustar la millor menjada gurmet. Originari de l'illa, Bagur ha estat dissenyat una proposta gastronòmica que inclou plats a la carta i menús degustació maridats amb vins seleccionats.
Aquest premi s'uneix a altres reconeixements, com l'atorgat per la prestigiosa revista britànica Tatler, que va premiar a Son Vell en la categoria de Millor Restaurant d'Hotel en la seva Guia de Viatges 2024; o la recent inclusió com a restaurant recomanat en la Guia Repsol 2024.
Vermell ofereix una experiència culinària única amb delicats plats inspirats en receptes populars i tradicionals de Menorca, amb influències de totes les dominacions que han passat per l'illa al llarg de la història: francesa, anglesa, àrab, espanyola. El resultat és una cuina de temporada en les que es combinen sabors, estils i cultures, amb la que es ret homenatge als ingredients i productes artesans més frescos de l'illa.
A tan sols 20 minuts de la Ciutadella i a 15 minuts caminant de Cala Son Vell, Vermell està situat dins de la finca de 180 hectàrees que ocupa l'hotel, envoltat de cuidats jardins amb cítrics, oliverars i un hort ecològic. Per gaudir de Vermell no és necessari estar allotjat a l'hotel, ja que les seves reserves estan obertes per a sopars a clients externs a l'hotel.
A més de Vermell, els residents i visitants de Menorca poden gaudir també de Sa Clarissa, la proposta de restauració per al dia i en espais exteriors que ofereix Son Vell. Amb un ambient més relaxat i perfecte per desconnectar, és un restaurant que proposa un viatge pels sabors més autèntics i les receptes mediterrànies, fent servir únicament ingredients locals de la millor qualitat. La seva carta ofereix una proposta d'alta cuina saludable, nutritiva i deliciosa, apta per a tots els gustos i dietes.
L'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears (APEGIB), l'objectiu de les quals és la promoció de la gastronomia balear, celebra cada any aquest certamen per reconèixer els millors professionals del sector a les illes Balears. En aquesta edició, els guardons seran lliurats durant el mes de setembre en el marc d'Arrels, la fira del producte local i la gastronomia menorquina.
Son Vell
Després d'obrir les seves portes el juny de 2023, i amb només pocs mesos de camí, la bellesa atemporal de Son Vell i la singularitat i excepcionalitat del nou concepte d'hostalatge creat per Vestige Collection ha cridat l'atenció de la premsa nacional i internacional, que ha destacat Son Vell entre els millors hotels del món.
La revista britànica 'Tatler' va premiar Son Vell en la categoria de Millor Restaurant d'Hotel en la seva Guia de Viatges 2024. Des del seu privilegiat emplaçament, l'hotel té una ubicació perfecta per descobrir l'illa de Menorca o gaudir de la seva tranquil·litat i d'una relaxada estada sense sortir de la finca de 180 hectàrees amb cuidats jardins i fruiters.
Durant la seva estada a Son Vell, els hostes de les seves 33 habitacions i suites, ubicades en una casa pairal original del segle XVIII, tenen a la seva disposició cuidades instal·lacions dissenyades per gaudir de moments de relax com l'espectacular piscina amb bar, sala de massatges i espais per gaudir de cinema a l'aire lliure, sessions de ioga i pilates, a les quals s'han sumat en aquesta segona temporada un gimnàs a l'aire lliure i una bassa. A més, Son Vell ofereix als seus hostes diferents experiències per gaudir de l'illa com ara passejos a cavall, observació d'estrelles, pícnics, visites culturals, esports aquàtics o espectacles en directe, entre d'altres.