Tot i que es diu Mobile World Congres (MWC), és a dir, congrés dels mòbils, al Mobile s'hi pot trobar moltes més coses a part de smartphones. En una edició marcada pel 5G, l'Internet de les Coses (IoT) i la Intel·ligència Artificial (IA), no és d'estranyar que un dels esdeveniments tecnològics més importants del món ens apropi també la conducció del futur

Ara per ara, el debat sobre la conducció assistida, els cotxes elèctrics i els vehicles intel·ligents està a l'ordre del dia. De fet, grans marques com Ferrari, Smart, Mercedes i moltes altres han aprofitat el congrés per portar les innovacions més revolucionàries del moment. 

Un exemple és el cotxe intel·ligent d'Abarth, capaç d'entendre la veu del conductor i guiar-lo, posar música, descapotar-lo, i moltes altres funcions més. 

Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar

Smart, per la seva banda, ha aprofitat per presentar el seu cotxe autopilotable, de dues places, en què l'únic que cal és dir al vehicle el destí on es vol arribar, i no cal preocupar-se de res més. 

IMG 8079

Un vehicle en què a l'interior només hi ha una pantalla, sense volant ni pedals, totalment connectat. 

smart2 fa

I no podem oblidar Ferrari, que ha exhibit de la manera més estrafolària els seus models més avançats. 

Ferrari F1 Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar

També per aire

L’empresa Ehang, especialitzada en drons, ha portat a la fira el prototip del seu gran llançament: l’helitaxi. Es tracta d’un helicòpter que compta amb pilotació assistida, i que ha de ser “el taxi del futur”. De fet, el prototip ja està en funcionament a la ciutat de Dubai.

Mobile World Congress MWC - Sergi Alcàzar