L'assemblea de treballadors del telefèric de Montjuïc de Barcelona ha convocat aquest dijous per unanimitat sis dies d'aturades parcials en dies festius fins i tot finals de 2017, i que s'iniciaran el 24 de setembre amb motiu de la Mercè. En un comunicat, ha explicat que les jornades de vaga seran en dies festius per reivindicar la "nul·la compensació" que els ofereix Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per treballar en dies de conciliació familiar.

Ha assegurat que porten des de l'1 de gener negociant millores salarials, i ha expressat que aniran a la vaga per poder ser escoltats per una direcció "sorda i immobilista" que ha estat incapaç, en les seves paraules, d'arribar a un acord amb la plantilla. La plantilla realitzarà aturades parcials en el servei del 24 de setembre (La Mercè), 12 d'octubre (Dia de la Hispanitat), 1 de novembre (Tots Sants), 8 de desembre (Inmaculada Concepción), 25 de desembre (Nadal) i 1 de gener (Any Nou).

"La ferma voluntat de la plantilla del telefèric és arribar a un acord negociat", ha afirmat l'assemblea, que ha insistit que totes les propostes dels treballadors han estat rebutjades o menyspreada per la direcció.