El Periódico i l'Sport no surten aquest dijous als quioscos. Els dos diaris del Grupo Zeta ja no van sortir el dimecres. La raó és la vaga dels 54 treballadors de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), l’empresa que imprimeix el diari i sobre la que recau un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per tancar-la, tal com va exigir Prensa Ibérica per comprar Zeta. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha autoritzat  aquesta transacció en primera fase aquest dimecres.

Les negociacions per acordar l’aplicació de l’ERO estan encallades. Fins i tot sembla que l’empresa i el comitè parlin llenguatges diferents. Mentre que GPD ha millorat la seva oferta inicial d'indemnitzacions fins a 28 dies de salari per any treballat i un màxim de setze mensualitats per treballador, la representació laboral, amb majoria del sindicat CGT, demana una indemnització total de 3.555.000 euros que ells s’encarregarien de distribuir entre els treballadors, segons fonts del comitè d’empresa, que estimen l’oferta de GPD en uns 2.300.000 euros.

En la reunió d’aquest dimecres, l’empresa s’ha aixecat de la taula en sentir la proposta sindical. Demà s’acaba el període de consultes i l’empresa té trenta dies per decidir si aplica o no l’ERO.

GPD ha deixat aquest cop que els treballadors exerceixin el seu dret de vaga sense prolongar-los la jornada o imprimir els diaris en altres rotatives, com va fer el passat 29 d’abril. Arran d’aquests fets, el Departament de Treball ha obert un expedient a GPD, que l’octubre passat ja va ser condemnada pel Tribunal Suprem per fets semblants, esdevinguts en les jornades de vaga del març i l’abril del 2013.

Els treballadors de GPD s'han manifestat aquest dimecres al migdia, a Barcelona, davant les seus de Prensa Ibérica, La Caixa i Zeta.