El personal de terra de Iberia a l'Aeropuerto de Barcelona-El Prat ha iniciat a les 00.00 hores d'aquest dissabte una vaga de quatre dies que acabarà dimarts, coincidint amb les festes de La Mercè i l'últim cap de setmana d'estiu.

La plantilla d'Iberia Airport Services a El Prat és d'uns 2.700 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment d'avions, i donen servei a una trentena de companyies, entre elles Vueling, British Airways i Turkish Airlines.

Els treballadors mantenen com a petició la transformació de 400 contractes eventuals a fixos parcials, la transformació dels actuals contractes fixos parcials a contractes a temps complet i la reorganització de torn de treball per evitar línies de fins a vuit i nou dies de treball continu, a més de demanar més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar.

El personal de terra, ja va fer aturades els dies 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d'agost i també els dies 30 i 31 d'agost, amb el que aquest és el quart cap de setmana de vaga que duen a terme aquest estiu.

Vols cancelats

Com a conseqüència, Vueling s'ha vist obligada a cancel·lar de forma anticipada alguns vols a causa d'aquesta vaga, convocada per causes alienes a l'aerolínia.

En concret, l'aerolínia ha cancel·lat un total de 46 vols per a aquest dissabte amb destí o sortida de l'Aeroport de Barcelona, ha informat en la seva pàgina web.

Vueling va informar aquest dijous que es plantejava prescindir dels serveis de handling de Iberia i li requerirà legalment que, com a proveïdora, li doni compensacions econòmiques pels contratemps de les vagues del personal de Iberia Airport Services aquest estiu.

El mateix dijous a la tarda, UGT va desconvocar una vaga de treballadors de terra de Iberia paral·lela a nivell estatal prevista per a tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, després que la companyia anunciés que reprenia les negociacions del XXI Conveni Col·lectiu de Terra i convoqués una reunió de la taula negociadora per al proper 24 de setembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat