El nombre de pernoctacions hoteleres a Catalunya va pujar un 0,9% al desembre, fins a les 2.394.465, respecte el mateix mes del 2018, segons les dades provisionals de la Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'increment s'explica per l'augment de les pernoctacions entre els estrangers, que van créixer un 2,4% i es va situar com la segona autonomia preferida amb el 15,5% del total.

Per contra, les pernoctacions entre els residents a l'Estat van baixar un 1,6% i va ser Catalunya el tercer destí preferit per darrera d'Andalusia i Madrid. Al conjunt de l'Estat, les pernoctacions en establiments hotelers van augmentar un 1,5% i van superar els 16,9 milions.

L'ocupació hotelera es va situar en el 43,9% a Catalunya el passat desembre. En el conjunt del 2019 l'ocupació va ser del 61,2%, per sobre del 60,2% de mitjana estatal. Barcelona és juntament amb Madrid i Benidorm els punts turístics amb més pernoctacions.

A l'Estat, les pernoctacions dels residents van créixer un 1,5% i les dels no residents un 1,6%. L'estada mitjana va baixar un 1,3% interanual, fins a les 2,7 pernoctacions per viatger.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat