Segons l’Enquesta Flaix d’Ocupació turística, elaborada pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, l’ocupació turística a la província durant el juliol s’ha situat en un 77,05%, un 7,81% més respecte el 2016.

En termes relatius, la distribució d’aquesta ocupació turística s’ha distribuït de forma diferent depenent del tipus d’allotjament, essent el turisme rural el que més ha augmentat i el de càmpings, el que menys.

Turisme rural

Aquest sector és el que s’ha vist més afavorit durant aquest juliol. Amb una ocupació mitjana del 66,6%, ha vist aquest nombre augmentat un 20% respecte el 2016.

A nivell comarcal, el Moianès (84,5%) i el Bages (72,4%) han presentat els millors resultats, acompanyats per un creixement generalitzat a tota la província, excepte pels casos de l’Alt Penedès i el Vallès Oriental, on el turisme no ha crescut.

Hotels

El sector hoteler ha gaudit d’una ocupació turística del 85,2%, amb un augment de l’1,7% respecte el 2016.

Les millors dades en aquest àmbit s’han vist a les comarques del Baix Llobregat, el Maresme i el Garraf.

Apartaments turístics

Pel que fa als apartaments d’ús turístic, mostren el major percentatge d’ocupació, amb un 87,3%, que s’ha vist incrementat en un 5,2% respecte el 2016.

Càmpings

Per últim, els càmpings de la costa barcelonina han tingut un 69,1% d’ocupació, tot i que són els que han vist un menor augment d’aquest durant el juliol, amb un increment del 10% respecte el 2016 en el cas de la marca Pirineus Barcelona i Paisatges Barcelona i un 1,4% en el cas de Costa Barcelona.