El nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya al maig es va situar en 1.874.676 persones, cosa que suposa el 2,4% menys que al maig de l'any passat, segons l'Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica l'institut d'estadística espanyol (INE).

Ara bé. Tot i aquest descens de visitants, Catalunya ha estat el destí principal dels turistes estrangers que van arribar a l'estat espanyol al maig, rebent el 23,2% dels viatgers forans que van optar per visitar l'Estat. La segona autonomia va ser les Illes Balears amb el 21,1% del total.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de visitants forans al maig va sumar 8.084.173 persones, l'1% més. En l'acumulat dels primers cinc mesos d'aquest any, Catalunya ha rebut 6.529.377 persones, el 2,1% menys que el mateix període de l'any passat, mentre que a l'estat espanyol aquesta xifra es va situar en 28.573.668 persones, el 2% més.

A Catalunya, el principal país emissor va ser França, amb el 23,1% del total dels turistes estrangers arribats, i a l'estat espanyol el principal país emissor va ser el Regne Unit, amb el 24,6% del total.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat