El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment diversos articles del reglament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regula l'activitat dels vehicles de lloguer en conductor (VTC), entre ells el que fixa en una hora el temps de precontractació d'aquests serveis.

En un acte a què ha tingut accés Efe, el TSJC també suspèn el registre electrònic de l'AMB, a través de la qual les empreses VTC han de comunicar els serveis que tenen previst prestar acreditant la seva contractació prèvia.

El TSJC també ha suspès cautelarment alguns punts dels articles 3 i 4, que fixava la creació d'un registre de vehicles de lloguer amb conductor (VTC); el règim sancionador, i les disposicions transitòries primera, segona i tercera, que fan referència al registre. El TSJC ha explicat que contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reposició a un sol efecte en el termini de cinc dies després del dia en què es notifica.

Elit Taxi respon

Elit Taxi Barcelona, principal associació de taxistes en l'AMB, ha demanat "calma al sector i uns dies per analitzar la situació actual" perquè no s'ha suspès la totalitat del reglament, i ha indicat que treballaran per presentar un recurs.

Ha remarcat que el reglament de l'AMB n'entra en vigor dilluns 15 de juliol i que el sector del taxi encara ha d'esperar la posició de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), la patronal Unauto i l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco): "Tranquil·litat i cap fred". Elit Taxi ha criticat que Luxury VTC és una associació que representa a vehicles de VTC que desenvolupen la seva activitat de manera tradicional i no baix noves plataformes digitals.

"Es pot destacar que aquesta suspensió parcial ha estat sol·licitada per una associació de VTC tradicionals a les quals sempre hem recolzat i que volent-se carregar els dies de festa al final es carreguen la precontractació i sortim tots perjudicats", ha alertat. Ha assenyalat que trenquen públicament amb aquesta associació i la posen "a la mateixa altura que qualsevol empresa intrusa" amb el sector dels taxis.