El Consell d'Administració de la tèxtil catalana Dogi International Fabrics ha acordat aquest dijous en una reunió extraordinària iniciar els tràmits necessaris per traslladar el seu domicili social a Madrid.

L'empresa tèxtil catalana pretén amb aquesta mesura "optimitzar les seves operacions i la relació amb els seus inversors", segons ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta forma, la cotitzada, amb domicili social actualment en El Masnou (Barcelona), s'avança d'aquesta manera a la celebració del ple del Parlament de Catalunya de dilluns vinent —la convocatòria del qual ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional— en el qual es podria aprovar la declaració unilateral d'independència de la regió després de la celebració del referèndum il·legal.

L'empresa catalana presidida per Eduardo Navarro va ser fundada el 1954 per la família Domènech i té la seva principal fàbrica a la localitat barcelonina d'El Masnou, on ocupa 163 persones. A més, compta amb una altra a la ciutat de Greensboro, a Carolina del Nord (Estats Units) amb 169 empleats, segons s'informa al web corporatiu.

S'afegeix al Sabadell i a CaixaBank

Dogi s'uneix així al Banc Sabadell, que ha anunciat aquest dijous el trasllat de la seva seu a Alacant amb l'objectiu de protegir la clientela i en garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulatori del Banc Central Europeu (BCE).

Així mateix, CaixaBank ha convocat aquest divendres un consell d'administració per analitzar també el possible trasllat de la seva seu social fora de Catalunya davant del clima de tensió generat.