Tesla, el fabricant d'automòbils elèctrics de luxe, obrirà a final d'aquest mes el seu primer punt de venda físic a Espanya, al Port Vell de Barcelona, un espai on comptarà amb vehicles en exposició i on es podran efectuar proves de conducció.

Fonts de la companyia automobilística han confirmat que aquest punt de venda es tracta d'una pop-up store, un establiment de petites dimensions itinerant, que Tesla acostuma a utilitzar i que és temporal. Així, l'establiment s'instal·larà al Port Vell de finals de maig a final de juliol, durant dos mesos.

En paral·lel, la marca nord-americana manté el seu pla d'obrir en la segona meitat del 2017 un concessionari a Barcelona i un altre a Madrid, en ubicacions que encara no han transcendit. A aquests concessionaris s'hi traslladaran els equips comercials que ara operen a les dues ciutats i que s'encarreguen de gestionar els encàrrecs que arriben al web de Tesla des del territori espanyol.

Tesla, que és present aquest any per primera vegada a l'Automobile Barcelona, el renovat Saló de l'Automòbil de Barcelona, ha fet el pas de comercialitzar els seus vehicles a Espanya de manera directa, per això també s'ha implicat en la construcció de dues xarxes de càrrega elèctrica per als seus vehicles.

10 "electrolineres"

Una d'aquestes xarxes està integrada per supercarregadors, una espècie de dispensadors que també es coneixen com "electrolineres", que permeten en 20 minuts una autonomia de 250 quilòmetres. La companyia disposa de deu "electrolineres" a Espanya, amb entre sis i dotze punts de càrrega cadascuna, i preveu ampliar aquesta xarxa amb 14 més en els pròxims mesos per arribar a final del 2017 a 24 estacions.

D'aquestes 14 noves, dues estaran a Catalunya, una a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i l'altra a Girona, totes dues ja en construcció. Fins al moment, Tesla té a Catalunya supercarregadors a Girona, Tarragona i Lleida, i és la comunitat espanyola amb més nombre d'aquestes infraestructures. A més dels supercarregadors, la companyia ha instal·lat un centenar de càrregues en destí, en llocs com centres comercials, hotels o aparcaments, que faciliten una càrrega semiràpida.

Importació, distribució i venda des de Barcelona

Tesla, que mostra en el seu estand al saló de Barcelona els seus models X i S, ha escollit la ciutat de Barcelona per instal·lar la seu de la seva filial a Espanya. A través de Tesla Spain, la firma californiana es dedicarà a la importació, distribució i venda de vehicles elèctrics i sistemes d'emmagatzematge d'energia, així com peces, accessoris i altres productes relacionats amb el sector.

L'empresa va començar a operar el passat 20 de setembre amb un capital inicial de 3.000 euros i té el seu domicili social al número 239 del carrer Muntaner de Barcelona.